Архів
Вівторок,
5 червня 2018 року

№ 42 (19589)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Безпекові маневри

У ПОЛЬЩІ та країнах БАЛТІЇ стартували військові навчання НАТО «Saber Strike».

Докладніше...
Корупційний присмак кризи

ІСПАНІЯ. Парламент відправив уряд у відставку.

Докладніше...
Балканський вузол напруженості

У КОСОВІ заявили про готовність примиритися з Сербією в обмін на визнання Белградом незалежності країни.

Докладніше...
Демографічна реформа

КИТАЙ. Уряд оголосив про намір скасувати обмеження на народжуваність.

Докладніше...
Західний вітер перемін

ВІРМЕНІЯ. Євросоюз готовий повністю ратифікувати партнерську угоду з країною.

Докладніше...
Сумнівний аргумент

У НІМЕЧЧИНІ виступили за повернення РФ до клубу країн «Великої вісімки».

Докладніше...
Розгул стихії

ГВАТЕМАЛА. Виверження вулкана Фуего стало проблемою для понад 1,7 млн осіб.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

«ЛДНРівське» гетто

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОТЯГОМ минулого тижня ситуація в зоні проведення ООС залишалася складною, але контрольованою. Противник не припиняв гатити по позиціях українських військ, зокрема із заборонених видів озброєння. Внаслідок ворожих обстрілів та бойових зіткнень 19 бійців Об’єднаних сил дістали поранень. На жаль, не всім із них медики змогли врятувати життя. Те саме, імовірно (точних відомостей нема), стосується і 19 поранених за цей час бойовиків. Крім того, за даними розвідки, 17 із них було вбито.

Дістається й цивільному населенню, яке проживає неподалік лінії зіткнення. «Окупанти продовжують грубо порушувати норми Міжнародного гуманітарного права. Ввечері 3 червня, близько 21.00, ними з гармат калібру 152 мм був обстріляний населений пункт Талаківка. Терористи випустили по селищу міського типу не менше трьох снарядів. На щастя, постраждалих немає. Дані щодо руйнувань уточнюються», — йдеться у повідомленні прес-центру ООС. До речі, коли говорять про постраждалих, маються на увазі поранені або загиблі. Але якщо снарядом пошкоджено, а то й цілком знищено житловий будинок, то хіба його власники не є постраждалими?

Крім поранених та вбитих, до військових втрат зараховують і полонених. На жаль, ця сумна доля випала ще двом українським захисникам. Наводимо відповідне повідомлення прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади: «26 травня двох наших військовослужбовців під час їхнього висування до передового спостережного поста було підло захоплено диверсійно-розвідувальною групою противника. Впродовж тижня про долю наших військовослужбовців нічого не було відомо. Противник недарма взяв таку своєрідну паузу. Цей час був використаний для шаленого психологічного тиску, а можливо, й фізичного, на наших бійців. Як результат було зроблено кілька відеоматеріалів з участю цих військовослужбовців.

Наразі вони, згідно з інформацією, яку оприлюднюють ЗМІ однієї з псевдореспублік, живі — і це найважливіше, однак перебувають у ворожому полоні. І безсовісно використовуються окупантом для створення проросійської пропаганди. Дешеві зрежисовані ворожі телесюжети та так званий брифінг чітко свідчить, що на військовослужбовців ЗСУ чиниться сильний психологічний і, не виключено, фізичний тиск. Перебуваючи під ним, полонені розповідають неправду про Збройні сили України загалом і бригаду зокрема.

Нам боляче це чути, однак причини такої поведінки й таких учинків ми можемо зрозуміти. Адже примушувати людей під страхом жорстокої розправи робити і казати те, чого вони не хочуть, у що не вірять, і чого насправді не було, — в найкращих традиціях російсько-сепаратистської підлоти, яка таким чином усе ще намагається переконати світову спільноту у відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово не підконтрольній території України.

Командування бригади робить усе можливе для визволення військовослужбовців із полону. А підрозділи нашої бригади і надалі професійно й чітко виконують бойові завдання в районі Операції об’єднаних сил на Луганщині!».

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації встановили тотальний контроль за працівниками «бюджетних» організацій на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, у тому числі шкіл і лікарень, щодо виконання заборони виїзду на українську землю. Так, за кожною установою закріплені співробітники «міністерства державної безпеки», які здійснюють раптові перевірки наявності працівників, зокрема й за місцями проживання.

Крім того, повідомили в Міноборони України, у зв’язку з проведенням в РФ чемпіонату світу з футболу російське керівництво з 1 червня заборонило місцевому населенню окупованої частини Донбасу в’їзд на територію Ростовської області з огляду на складну криміногенну ситуацію в Донецькій і Луганській областях та загрозу поширення злочинності на територію Росії.

От у такому своєрідному полоні, яке нагадує гетто, опинилася значна частина жителів «народних республік».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцянки-цяцянки
Читати
Лідирують захід і центр
Читати
Експорт триває
Читати
Будемо постувати?
Читати
За Мозамбіком
Читати
Дотації виплатили...
Читати
...А худоби меншає
Читати
Десятиліття українізації
Читати
Служба важка і... прибуткова
Читати
Знищено оздоровницю
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове