Архів
Вівторок,
5 червня 2018 року

№ 42 (19589)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька

Вербиченька

Cторінку підготувала Устина ГРЕЧАНЮК.


Версія для друку          До списку статтей
  • Розкажу про хорошу сім’ю

Тепло рідного дому

Ганна КЛІКОВКА.

Запорізька область.

Люди, які вміють тлумачити сни, кажуть, що бачити виноград уві сні — благодатний знак щасливих змін. Для Тимура й Каті Атажанових із села Роздол, що у Михайлівському районі, виноград не сон, а реальність — вони його вирощують. Кольорові сни, як водиться у дитинстві, бачить двійко їхніх діток: Андрійко та Юліана. Свою сім’ю подружжя дбайливо плекає ще зі студентських років.

ВИРОЩУВАТИ виноград і займатися плодоовочівництвом Тимур і Катя вчилися у Кримському аграрному університеті. Там і познайомилися. Був 2006 рік, іще нічого не віщувало тяжких суспільних катаклізмів. Із Сімферополя до рідного села Новодмитрівка Друга, що на Херсонщині, Тимуру було рукою подати. Катя родом із Гвардійського, що в Сімферопольському районі. Навчалися, зустрічалися, після закінчення університету офіційно створили сім’ю і за призначенням приїхали у Роздол. Молоді фахівці багато хорошого чули про тутешнє місцеве фермерське господарство «Таврія-Скіф».

Молода сім’я отримала усі умови для реалізації своїх знань — у сільгосппідприємстві крок за кроком впроваджували новітні технології вирощування овочів, плекали садівництво.

— Спершу ми винаймали житло, — згадує Катя, — а потім господарство надало нам чудовий будинок. Є у ньому і велика вітальня, і спальня, і дитяча кімната. Моя втіха — простора кухня. Мешкаємо тут уже шість років, придбали меблі, домашню техніку. Господарство закріпило за нами автівку, передовсім, звісно, для виробничих потреб, але й задля особистих також.

Тимур керує тепличним господарством. Катя зараз у відпустці для догляду маленької принцеси — Юліани, якій два рочки і три місяці. Весь світ для молодої жінки нині обертається навколо родини. «Насамперед треба всіх смачно нагодувати, — розповідає матуся. — Віддаємо перевагу здоровому харчуванню: всі полюбляємо каші, а Андрійко — котлетки до них. Тимуру смакують борщі, солянка, юшка. На столі завжди різноманітні салати».

Та скільки часу не забирала б круговерть буденних справ, Катя знаходить його і для улюблених занять. Вона гарно шиє — згодилася бабусина наука! А ще любить робити неперевершені зачіски подругам, сільським дівчаткам з урочистої нагоди. Звідкіля такі фантазії, і сама не знає, ймовірно, від гарного настрою, душевного комфорту. Тимур не цурається домашньої роботи, залюбки проводить час із дітьми. Але найбільше йому до вподоби працювати на присадибній ділянці, де росте стільки всього смачного й корисного, наприклад полуниці.

— Хто побуває в нашому селі, — усміхається Катя, — той каже, що не проти пожити тут. У нас чисті освітлені вулиці, багато квітів. А головне — є робота.

Сім’я спокійна за майбутнє дітей. Андрійко восени піде у перший клас Роздольського навчально-виховного комплексу, який вважається одним із найкращих в області. Юліанка потихеньку звикає до дитячого садка. Тож невдовзі Катя зможе знову вийти на роботу. Крім агрономії, вона опанувала ще й фах бухгалтера, отже, вибирати є з чого. А поки що насолоджується затишком у домі, дитячими клопотами, радісним очікуванням чоловіка з роботи. Серед сьогоднішніх суто жіночих мрій і турбот — нові фіранки для вікон свого світлого дому. Звичайнісінькі клопоти щасливої жінки…

На фото автора: щаслива родина Атажанових.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове