Архів
Середа,
30 травня 2018 року

№ 40 (19587)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Хто захистить Європу?

ПОЛЬЩА. У Варшаві завершилась Парламентська асамблея НАТО.

Докладніше...
Протест за протестом

ФРАНЦІЯ. У Парижі знову ширяться протести проти політики Еммануеля Макрона.

Докладніше...
Назустріч світовій спільноті

ПІВНІЧНА КОРЕЯ. Демонтовано ядерний полігон у Пхунгері.

Докладніше...
Всі знають винного

ЄВРОСОЮЗ закликав Росію визнати відповідальність за збитий MH17 і сприяти у покаранні винних.

Докладніше...
Вважають, що відповідь адекватна

ІЗРАЇЛЬ завдав удару по позиціях угруповання «ХАМАС» на півдні Сектора Гази.

Докладніше...
Перезавантаження у верхах

ПАРАГВАЙ. Президент Орасіо Картес подав у відставку.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

«Дякуємо Києву за фаховість і гостинність»

Микола МОТОРНИЙ.

Футбол. Ліга чемпіонів. Сезон-2017-2018. Фінал. Київ. НСК «Олімпійський». «Реал» (Іспанія) — «Ліверпуль» (Англія) — 3:1. Мадридці втретє поспіль виграли головний трофей клубного чемпіонату Європи.

Президент УЄФА Александр Чеферін відзначив високий рівень організації фінальних матчів Ліги чемпіонів у Києві. За його словами, організація фінального матчу Ліги чемпіонів — події світового рівня — була бездоганна. І в день матчу, і в попередні дні не трапилося жодних неприємних ситуацій. «Спасибі за все. Дякую за гостинність. Я переконаний, принаймні половина вболівальників повернуться до Києва знову. Якщо місто змогло прийняти фінал Ліги чемпіонів, воно зможе організувати будь-яку подію», — наголосив А. Чеферін.

Чемпіонат України. Повторні матчі за право виступати в Прем’єр-лізі України. ФК «Полтава» — «Чорноморець» (Одеса) — 3:0 (перший матч — 0:1), «Десна» (Чернігів) — «Зірка» (Кропивницький) — 4:0 (перший матч — 1:1).

Отже, за підсумками чемпіонату України місце аутсайдера Прем’єр-ліги кам’янської «Сталі» напряму посів переможець Першої ліги київський «Арсенал». Тепер до столичних канонірів приєдналися «Десна» і ФК «Полтава».

Шкільний спорт. У бразильському Ріо-де-Жанейро тривала Генеральна асамблея Міжнародної федерації учнівського спорту (ISF), в якій взяли участь і представники нашої держави — президент Федерації учнівського спорту України Роман Греба і голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко.

Обговорити було що: відбулося кілька великих міжнародних культурно-освітніх заходів і змагань із видів спорту, апогеєм яких стали Всесвітні зимова і літня Гімназіади. Остання фінішувала 2-9 травня в марокканських містах Марракеш і Касабланка. Українським школярам на цих змаганнях не було рівних. За чотири змагальні дні на спортивних аренах цих міст наші хлопці і дівчата здобули 112 медалей різного ґатунку, впевнено випередивши господарів Гімназіади і найчисельнішу збірну Бразилії.

Під час асамблеї був обраний новий склад виконавчого комітету, членом якого став, зокрема, й Роман Греба. Француза з українським корінням Лорана Петринку переобрано президентом ISF. За словами Романа Греби, тепер маємо потужну підтримку України в цій міжнародній організації, що опікується учнівським спортом. У планах — успішно виступити у 2020 році на Всесвітній літній Гімназіаді у Джіджянзі (Китай).

Художня гімнастика. Українська спортсменка Діана Варінська тріумфувала на етапі Гран-прі з художньої гімнастики в Хорватії. До золотої нагороди із вправ на брусах Діана додала ще два чемпіонські титули з вільних вправ та змагань на колоді.

Кульова стрільба. На четвертому етапі Кубка світу з кульової стрільби в Мюнхені (Німеччина) Олег Омельчук із Рівного посів перше місце зі стрільби із пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів, установивши у фіналі новий світовий рекорд — 243,6 очка. Попередній рекорд світу з цієї вправи — 242,3 очка — належав Шанзару Різві з Індії, який у березні 2018-го виграв етап Кубка світу у Гвадалахарі (Мексика). Олімпійська чемпіонка Олена Костевич із Чернігова завоювала бронзову медаль зі стрільби із малокаліберного пістолета на дистанції 25 метрів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чи перезимуємо?
Читати
На порятунок заводу
Читати
Ще одне визнання
Читати
Енергозалежні повністю
Читати
Без Вовка
Читати
У моді — самолікування
Читати
Щоб уже точно рівні були...
Читати
Ще один локомотив
Читати
На боротьбу з ВIЛом
Читати
АЧС не полишає Україну
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове