Архів
Середа,
30 травня 2018 року

№ 40 (19587)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Хто захистить Європу?

ПОЛЬЩА. У Варшаві завершилась Парламентська асамблея НАТО.

Докладніше...
Протест за протестом

ФРАНЦІЯ. У Парижі знову ширяться протести проти політики Еммануеля Макрона.

Докладніше...
Назустріч світовій спільноті

ПІВНІЧНА КОРЕЯ. Демонтовано ядерний полігон у Пхунгері.

Докладніше...
Всі знають винного

ЄВРОСОЮЗ закликав Росію визнати відповідальність за збитий MH17 і сприяти у покаранні винних.

Докладніше...
Вважають, що відповідь адекватна

ІЗРАЇЛЬ завдав удару по позиціях угруповання «ХАМАС» на півдні Сектора Гази.

Докладніше...
Перезавантаження у верхах

ПАРАГВАЙ. Президент Орасіо Картес подав у відставку.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Перервана юність

Михайло ВЕДМІДЬ.

НАПРУЖЕНІСТЬ у зоні проведення Операції об’єднаних сил не спадає. Останніми днями бойові дії тривали майже по всій лінії зіткнення, зокрема й із застосуванням бойовиками заборонених зразків зброї. За інформацією прес-центру ООС, у суботу, 26 травня, окупанти вдалися до провокацій неподалік населених пунктів Кримське та Новотошківське, що на Луганщині. Ворожий обстріл наших позицій з мінометів поблизу Кримського наражав на небезпеку мирне населення. За даними розвідки, внаслідок адекватної відповіді українських бійців знищено командно-спостережний пункт батальйону «4-ї окремої мотострілецької бригади» противника в районі населеного пункту Желобок, чотирьох бойовиків знищено та п’ятьох поранено. Вже ввечері, близько 20-ї години, броне-група ОС на БМП, яка патрулювала район між опорними пунктами на Горлівському напрямку, потрапила в засідку. «Після короткого вогневого зіткнення за підтримки вогнем із сусідніх опорних пунктів диверсійно-розвідувальну групу окупантів було знищено. Під час бойового зіткнення, на жаль, один наш воїн загинув та двоє дістали поранень», — йдеться у повідомленні прес-центру. Наступного дня на Маріупольському напрямку близько 19-ї години на спостережний пункт підрозділу ОС поблизу Павлополя вийшла ворожа ДРГ чисельністю до 12 чоловік. У ході бойового зіткнення з переважаючими силами противника трьох бойовиків знищено та одного поранено.

У понеділок, 28 травня, ворог вкотре порушив норми міжнародного гуманітарного права, вчинивши обстріл мирних жителів населеного пункту Залізне, що поблизу Торецька. Близько 12.45 внаслідок потрапляння ворожого снаряда на подвір’я одного з житлових будинків загинула 15-річна Дарина Каземірова, яка на той момент перебувала на відкритій місцевості.

Стала відома доля 19-річного бійця 30-ї окремої Новоград-Волинської Рівненської механізованої бригади, який зник 24 травня. На сторінці у соцмережі його бойові побратими повідомили, що хлопець перебуває у ворожому полоні: «З відеодопиту можна зробити висновок, що людина піддалася тяжкому психологічному впливу, знаходиться у стресовому стані — ймовірно, через тривалу відсутність сну або фізичні тортури. Той факт, що військовий стверджує про абсолютну відсутність російських військ на території України, вказує, що з ним попрацювали представники російських спецслужб».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чи перезимуємо?
Читати
На порятунок заводу
Читати
Ще одне визнання
Читати
Енергозалежні повністю
Читати
Без Вовка
Читати
У моді — самолікування
Читати
Щоб уже точно рівні були...
Читати
Ще один локомотив
Читати
На боротьбу з ВIЛом
Читати
АЧС не полишає Україну
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове