Архів
Вівторок,
15 травня 2018 року

№ 36 (19583)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Історичний саміт

СІНГАПУР стане місцем проведення першого за історію американсько-північнокорейського саміту.

Докладніше...
Тривають народні протести

ВІРМЕНІЯ. У Єревані вимагають відставки мера.

Докладніше...
Готуються до переходу на євро

У ХОРВАТІЇ готуються до грошової єврореформи.

Докладніше...
Обмінялися ударами

ІЗРАЇЛЬ. Національні ВПС завдали ударів по позиціях сирійської армії біля підніжжя Голанських висот.

Докладніше...
Родинний тероризм

ІНДОНЕЗІЯ. У трьох католицьких церквах Сурабаї терористи-смертники влаштували вибухи.

Докладніше...
Політична криза триває

ІСПАНІЯ. Парламент Каталонії не зміг обрати депутата Жоакіма Торре на пост глави уряду регіону.

Докладніше...
Ціни на ліки: повернення на землю

США. Оголошено про початок кампанії, спрямованої на зниження цін на медикаменти.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Рекорд Василя Ломаченка

Микола МОТОРНИЙ.

Бокс. Вихованець Одеського ФСТ «Колос» Василь Ломаченко переміг у Нью-Йорку венесуельця Хорхе Лінареса, нокаутувавши його в 10-му раунді. Українець став чемпіоном світу у новій для себе легкій вазі за версією WBA. Поєдинок складався для Василя непросто. У шостому раунді він навіть опинився у нокдауні, але швидко оговтався, дещо змінив тактику і в 10-му раунді нокаутував суперника.

Таким чином Василь Ломаченко встановив унікальний рекорд — він ставав чемпіоном світу у трьох різних вагових категоріях лише за 12 поєдинків.

Фехтування. Український шпажист Богдан Нікішин — срібний призер на етапі Кубка світу з фехтування в Парижі. Нікішин стартував одразу в турі прямого вибування під другим номером посіву. У стартовому поєдинку лідер збірної України мінімально переміг перспективного іспанця Юлена Перейру (14:13). В 1/16 фіналу з мінімальною перевагою обіграв Квон Ен Чжуна (5:4) з Південної Кореї. Потім розібрався з венесуельцем Франциско Лімардо, завершивши бій із рахунком 9:1, і здобув путівку в півфінал турніру, перемігши американця Кертіса Макдональда (15:10). На стадії 1/2 фіналу українець вибив з боротьби корейця Пак Кен Ду (15:9), а у вирішальному поєдинку програв два уколи дворазовому чемпіону світу Миколі Новосьолову (13:15) з Естонії.

Для Нікішина ця медаль стала четвертою в нинішньому сезоні. На рахунку українського шпажиста вже було два «срібла», завойовані на етапах Кубка світу в швейцарському Берні і німецькому Хайденхаймі, а також «золото», яке він здобув на аналогічному турнірі у Ванкувері.

На цих же змаганнях збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Ігоря Рейзліна, Володимира Станкевича і Романа Свічкаря виборола «бронзу». У півфіналі наші хлопці поступилися угорцям (21:23), а у поєдинку за «бронзу» перемогли збірну Ізраїлю (38:36).

Ця медаль — перша для збірної України в цьому сезоні. Торік на етапі Кубка світу у Ванкувері «синьо-жовті» були другі.

Пауерліфтинг. У чеському місті Плзень відбувся чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед дорослих, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат. Українська юніорська збірна успішно завершила виступ на континентальній першості, а юніори за кількістю здобутих нагород очолили командний залік.

Титул чемпіона Європи серед юніорок та юніорів здобули: Дарія Бражник (43 кг), Едгар Долгий (59 кг), Владислав Чорний (74 кг), Володимир Гладкий (83 кг), Данило Ковальов (105 кг), Олександр Тітаренко (120 кг) та Андрій Шевченко (+ 120 кг). Варто зазначити, що Владислав Чорний був найсильніший не тільки у своїй ваговій категорії, а й установив рекорд світу серед юніорів із присідання — 330,5 кг та рекорд Європи з тягу — 307,5 кг.

Іще трьох чемпіонів континенту маємо в категорії «дівчата та юнаки» — Анастасія Антонюк (57 кг), Катерина Ткачук (63) та Віктор Голіней (+120 кг), який оновив світовий рекорд у сумі трьох вправ до 921 кг.

Футбол. Донецький «Шахтар» у 31-му турі чемпіонату України в Харкові обіграв рівненський «Верес» — 1:0 і достроково завоював золоті медалі Прем’єр-ліги. Чемпіонський гол на свій рахунок записав півзахисник Марлос, який реалізував пенальті вже на п’ятій хвилині зустрічі.

«Шахтар» водинадцяте стає чемпіоном країни і вдруге поспіль. Підопічні Фонсеки завойовували золоті медалі в 2002, 2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017 і 2018 роках. Додамо, що «Шахтар» повторив свій торішній результат, завоювавши раніше і Кубок України. У фіналі турніру, який відбувся 9 травня в Дніпрі, «Шахтар» обіграв «Динамо» — 2:0. «Золотий дубль» гірникам вдавалося робити в 2002, 2008, 2011, 2012, 2013, 2017 і нині 2018 року.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вікно в Європу закривається?
Читати
Ще й таке продаємо
Читати
Утилізація гальмується
Читати
Автопром на ладан дихає
Читати
Служити по-людськи
Читати
НАБУ працює
Читати
Виховують майбутнє України
Читати
«Прорідять» систему щеплень
Читати
Карпатських гір їм мало...
Читати





— Кажеш, нічого не крав, хабарів не брав і не давав, нікого не бив?! Брешеш! Такого не буває!..                

 Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове