Архів
Вівторок,
8 травня 2018 року

№ 34 (19581)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Притримайте Трампа

НІМЕЧЧИНА застерегла США від розірвання ядерної угоди з Іраном.

Докладніше...
Третій прихід самодержця

РОСІЯ. Уряд пішов у відставку.

Докладніше...
Довгоочікувані вибори

ЛІВАН. Відбулись перші за останні дев’ять років парламентські вибори.

Докладніше...
Мігранти як виклик безпеці

ФРАНЦІЯ зробила крок до посилення міграційного законодавства.

Докладніше...
Багатостраждальна провінція

АФГАНІСТАН. Знову у східній провінції Хост стався вибух.

Докладніше...
Каталонія вирує

ІСПАНІЯ. Прихильники незалежності Каталонії знову висувають свого лідера Карлеса Пучдемона на посаду глави місцевого уряду.

Докладніше...
Не продихнути

ПАКИСТАН. Поблизу кордону з Індією температура повітря сягнула +50 градусів.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Продовження теми

Не здаються

Віталій НАЗАРЕНКО.

Чернігівська область.

На фото автора: Валентина Огієнко розповідає працівникам заводу про зустріч з міністром.

Третього квітня у матеріалі «Смолин страйкує» ми описали проблеми, на які наразився колектив місцевого торфозаводу. Проте працівники виявили наполегливість у відстоюванні підприємства, дійшли до найвищих кабінетів і таки отримали бажані відповіді на запитання, які їх непокоїли.

ПІД СТІНАМИ Міністерства енергетики та вугільної промисловості пікет. Відстояти торфодобувну галузь краю приїхали представники Смолинського торфозаводу філії ДП «Чернігівторф». Працівники іншого підприємства такого ж профілю Чернігівщини — Ірванцівського, як і керівництво ДП, акцію колег проігнорували. Поруч зі смолинцями — представники профспілки «Свобода праці» та Незалежної профспілки гірників України.

В цей час у приміщенні міністерства директор торфозаводу Валентина Огієнко, голова профспілки ДП «Чернігівторф» Андрій Страхов разом із лідерами вищезгаданих організацій Юрієм Ноєвим і Михайлом Волинцем та кількома депутатами чекають головного енергетика Ігоря Насалика. Незабаром він з’являється, запрошує делегатів до конференц-зали і, вмостившись у кріслі головуючого, заявляє про готовність вислухати. Валентина Огієнко показує Ігореві Насалику стоси документів, які вона, виробничник, відправляла різним відомствам. «Однією з останніх ми одержали відповідь за вашим підписом, — звертається до профільного міністра Валентина Володимирівна, — де вказано про те, що ДП «Чернігівторф» не подавало програму розвитку підприємства до підпорядкованого міністерству держконцерну «Укрторф». Це неправда, пан Андрій Озерчук (директор концерну. — Авт.), вочевидь, увів Вас в оману. Через це наше підприємство залишилося без фінансування».

Підтримуючи сказане на адресу Андрія Озерчука, посипались численні скарги від представників профспілок. Аби розібратись у ситуації, Ігор Насалик розпорядився викликати директора «Укрторфу», щоб той у присутності делегатів відповів на всі звинувачення.

«Скільки вам потрібно грошей, щоб вижити?» — звернувся до керівників заводу міністр. «10-15 мільйонів гривень», — відповіла Валентина Огієнко. Чільник міністерства пообіцяв надати таку суму за рахунок європейських коштів на розвиток «Укренерго».

Обіцянка міністра підбадьорила людей. Зрештою, Ігорю Насалику неодноразово говорили про необхідність підтримки Смолинського торфозаводу, й він доручав Андрієві Озерчуку передати заводчанам технічні засоби. Однак директор держконцерну «Укрторф» натомість годував смолинців відписками. Голова профспілки ДП «Чернігівторф» Андрій Страхов прямо заявив міністру про корупційну складову таких дій.

Прибулий у відомство Андрій Озерчук не знав, що відповісти. Ігор Насалик вкотре, цього разу вже у присутності представницької делегації, наказав йому підготувати всі документи для передачі смолинцям брикетного преса з одного зі збанкрутілих заводів. Зробити це він має найближчими днями. До цього часу міністр пообіцяв направити документи про перерахунок 15 мільйонів гривень для Смолинського торфозаводу до Бюджетного комітету парламенту. Присутні депутати запевнили, що переконають колег ухвалити необхідне рішення якнайшвидше.

Разом із тим заводчани не втрачають пильності. Вони переконані, що Андрій Озерчук знайде тисячу причин, аби заблокувати передавання вкрай необхідного виробничого обладнання. Працівники торфодобувної галузі Чернігівщини мають намір у разі бездіяльності ДК «Укрторф» добиватися звільнення його генерального директора.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вперед до диктатури?
Читати
4200 не буде
Читати
Скільки нашого газу
Читати
Хочуть, щоб ми навели лад
Читати
Розбір субсидійних «польотів»
Читати
Нарешті схаменулися
Читати
Не маємо права забути
Читати
Насправді все страшніше...
Читати
I знову «велика приватизація»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове