Архів
Вівторок,
8 травня 2018 року

№ 34 (19581)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Притримайте Трампа

НІМЕЧЧИНА застерегла США від розірвання ядерної угоди з Іраном.

Докладніше...
Третій прихід самодержця

РОСІЯ. Уряд пішов у відставку.

Докладніше...
Довгоочікувані вибори

ЛІВАН. Відбулись перші за останні дев’ять років парламентські вибори.

Докладніше...
Мігранти як виклик безпеці

ФРАНЦІЯ зробила крок до посилення міграційного законодавства.

Докладніше...
Багатостраждальна провінція

АФГАНІСТАН. Знову у східній провінції Хост стався вибух.

Докладніше...
Каталонія вирує

ІСПАНІЯ. Прихильники незалежності Каталонії знову висувають свого лідера Карлеса Пучдемона на посаду глави місцевого уряду.

Докладніше...
Не продихнути

ПАКИСТАН. Поблизу кордону з Індією температура повітря сягнула +50 градусів.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Бої місцевого значення

Михайло ВЕДМІДЬ.

ВІД ПОЧАТКУ операції Об’єднаних сил обстановка в районі її проведення залишалась напруженою, проте контрольованою. Про це повідомили в прес-центрі ООС. На деяких напрямках противник вдавався до активних дій, на решті ділянок лінії зіткнення обмежувався проведенням систематичних обстрілів наших позицій, аби спровокувати вогонь у відповідь та обстріли населених пунктів, розташованих безпосередньо на лінії зіткнення.

Після завершення АТО і з початком ООС значно змінилася ситуація і на фронті: бойовики почали зазнавати серйозних втрат — протягом тижня ліквідовано 11 чоловік, 23 дістали поранень. Втрати ЗСУ за цей час — один загиблий і 16 поранених.

У неділю, 6 травня, під час патрулювання району оборони потрапила у засідку група військовослужбовців механізованого батальону ЗСУ, що діє на Горлівському напрямку. На маршруті патруля був встановлений невідомий вибуховий пристрій, од підриву якого один військовослужбовець загинув, двох поранило. На місце події прибула резервна група з найближчого опорного пункту, по якій бойовики ДРГ відкрили вогонь. Після короткого вогневого зіткнення резервна група почала переслідувати противника, врешті трьох бойовиків було знищено. Підрозділи Об’єднаних сил були приведені у повну бойову готовність.

Бойовики вкотре відверто нехтують міжнародним гуманітарним правом та продовжують наражати на небезпеку цивільних громадян. Так, 4 травня о 16.20 неподалік населеного пункту Опитне вони влучили протитанковою керованою ракетою по цивільному автомобілю, який належав громадській організації «Християнська служба порятунку». Лише завдяки тому, що водій та пасажири знаходилися на відстані понад 10 метрів од автівки, вони не постраждали.

Наступного дня близько 9-ї та 10-ї ранку противник двічі здійснив обстріл КПВВ Гнутове, що на Маріупольському напрямку. Там у той час перебували сотні цивільних, яких евакуювали в укриття. Внаслідок обстрілу пошкоджено два приватні автомобілі. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил та цивільних громадян немає. Охорону та оборону об’єкта посилено, поінформували у прес-центрі ООС.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вперед до диктатури?
Читати
4200 не буде
Читати
Скільки нашого газу
Читати
Хочуть, щоб ми навели лад
Читати
Розбір субсидійних «польотів»
Читати
Нарешті схаменулися
Читати
Не маємо права забути
Читати
Насправді все страшніше...
Читати
I знову «велика приватизація»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове