Архів
П’ятниця,
4 травня 2018 року

№ 33 (19580)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:ТравеньНаша пошта
  • За рубежем
Пауза в акціях протесту

ВІРМЕНІЯ. Опозиційний лідер Нікол Пашинян закликав прихильників «взяти паузу і відпочити».

Докладніше...
Процес пішов

ПІВНІЧНА КОРЕЯ. Військові почали демонтаж кабелів із тунелів на ядерному полігоні Пхунгері.

Докладніше...
Навоювались

США заявили про завершення основних воєнних операцій проти «Ісламської держави» в Іраку.

Докладніше...
Демократія у кайданках

РОСІЯ. Громадяни країни масово подають заявки на статус біженця у США.

Докладніше...
Дипломатична криза

МАРОККО розірвало дипломатичні відносини з Іраном.

Докладніше...
Коаліція проти правлячого альянсу

ТУРЕЧЧИНА. Чотири опозиційні партії об’єдналися для участі у виборах.

Докладніше...
За здорове довкілля

У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ бізнес оголосив війну пластику.

Докладніше...
Версія для друку          На головну

Стартувала Всесвітня літня Гімназіада

Микола МОТОРНИЙ.

Всесвітня Гімназіада-2018. У марокканському місті Марракеш розпочалась Всесвітня літня Гімназіада-2018. До складу нашої збірної увійшло понад 120 юнаків і дівчат 14-17 років із 22 областей України.

Вони змагатимуться із 17 видів спорту: стрільби з лука, легкої атлетики, боксу, шахів, велоспорту, фехтування, художньої та спортивної гімнастики, спортивної аеробіки, дзюдо, карате, петанку, плавання, тхеквондо, тенісу, вільної та греко-римської боротьби.

Найукомплектованіші команди з боксу — 20 учасників, вільної боротьби — 10, легкої атлетики, фехтування та художньої гімнастики — по 9. Загалом у літній Гімназіаді-2018 візьмуть участь понад три тисячі юних спортсменів із понад 50 країн світу.

За словами заступника міністра освіти і науки України Романа Греби, з учнівського спорту розпочинається шлях до національних збірних. Та найважливіше — на юних чемпіонів рівнятимуться однолітки. І їхній приклад — чудовий мотиватор для заняття спортом.

Нагадаємо, що Всесвітня літня Гімназіада вперше відбулася 1974 року в Німеччині. Спочатку вона проводилася один раз на два роки, потім — кожні чотири роки. 2016-го за рішенням Генеральної асамблеї Міжнародної федерації шкільного спорту Гімназіаді повернули дворічний цикл. На Африканському континенті Гімназіада проводиться вперше.

Пауерліфтинг. У місті Потчефструм (ПАР) спортсмени 25 країн змагалися за нагороди чемпіонату світу з пауерліфтингу з жиму лежачи. За підсумками першості в медальній скарбничці національної збірної України дві золоті, сім срібних та чотири бронзові нагороди.

Сім медалей наші співвітчизники завоювали у категорії «дорослі». Чемпіонкою світу у вазі 72 кг стала Тетяна Мельник. Катерина Ткачук (57 кг), Костянтин Мусієнко (83 кг) та Андрій Кримов здобули срібні нагороди. Андрій Баленков (74 кг) та Володимир Беттяр (105 кг) стали бронзовими призерами першості.

Маємо чемпіона у віковій категорії «юніори». Серед спортсменів у вазі 93 кг перемогу виборов Артур Залетов. На другу сходинку турнірного п’єдесталу піднялися Микита Жуковський (105 кг), Юрій Монастирський (120 кг) та Михайло Малкуш (59 кг). Бронзовим призером змагань у вазі 74 кг став Руслан Рузімурадов. Ігор Оробець — віце-чемпіон світу серед юнаків у вазі 105 кг.

Фехтування. У столиці Вірменії завершились змагання за нагороди молодіжного чемпіонату Європи з фехтування серед молоді. Наша збірна у складі Діани Залевської, Юлії Бакастової, Олени Писаренко та Євгенії Аленіної, маючи п’ятий номер посіву, стартувала в 1/4 змагань та вибила німецьких шаблісток. Вийти до фіналу турніру українкам завадили італійки. У матчі за третє місце збірна України перемогла французьких фехтувальниць із рахунком 45:43.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кому субсидію зась
Читати
Як нас возять
Читати
Знають, що гривня мільйони береже
Читати
«Джавеліни» — в Україні
Читати
Здали «пальчики»
Читати
Початок виходу
Читати
Яйця — в Європу
Читати
З’являться нові гроші
Читати
Iдеї для пенсії
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове