Архів
Вівторок,
17 квітня 2018 року

№ 29 (19576)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Другого туру не буде

ЧОРНОГОРІЯ. Президентом обраний Міло Джуканович.

Докладніше...
Близькосхідна криза

СИРІЯ. Ліга арабських держав схвалила ракетні удари по хімічних базах у цій країні.

Докладніше...
Бродіння настроїв

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. У Лондоні вимагали другого референдуму щодо Brexit.

Докладніше...
Альтернативна валюта

ВЕНЕСУЕЛА. Мерія Каракаса випустила власну альтернативну валюту, яка називається карібі.

Докладніше...
Політичне перезавантаження

СЛОВЕНІЯ. Президент розпустив парламент.

Докладніше...
В одних горять ліси...

АВСТРАЛІЮ охопили масштабні лісові пожежі.

Докладніше...
...в інших лютує холера

У СХІДНІЙ АФРИЦІ зареєстровано спалах холери.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Діти теж гинуть...

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОТЯГОМ минулих вихідних противник щодоби понад 50 разів гатив по позиціях українських військ. І дуже часто — з важких видів озброєння: 120-міліметрових мінометів, зенітніх установок і БМП, епізодично — із 122-міліметрової артилерії (переважно у темну пору доби), а також танків (по одній-дві машині із заздалегідь підготовлених і замаскованих позицій). Внаслідок ворожого вогню та збройних провокацій минулого тижня загинув один наш захисник — сержант 57-ї мотопіхотної бригади Сергій Начесний (неподалік Пісків, імовірно, від кулі снайпера), ще 15 дістали поранень та бойових травм.

Разом з активізацією обстрілів противник посилив різні види розвідки, зокрема із використанням БПЛА та інших технічних засобів. За даними групи «Інформаційний опір», бойовики частіше стали з’являтись у нейтральній зоні — переважно для ведення розвідки (спостереження), але також і з метою раптових обстрілів переднього краю ЗСУ, ведення снайперського вогню та прихованого мінування (встановлення мінно-вибухових загороджень).

Як зазначається у звіті групи «ІО», ворог намагається завдавати вогневого ураження не тільки підрозділам Збройних сил України, які обороняються у першій лінії, а й об’єктам у тактичному тилу наших військ, зокрема в населених пунктах. «При цьому, — йдеться у повідомленні, — окупанти знову почали застосовувати схему: відкриття вогню з позицій поблизу соціальної інфраструктури і житлових масивів, потім швидкий відхід у глибину бойових порядків».

Тим часом в окупованому Донецьку відімкнули ТБ та радіомовлення, а згодом зник і Інтернет. Окрім того, були перебої в роботі мобільного оператора. Місцеві мешканці повідомляли, що у місті активно пересувається військова техніка окупантів. Пов’язували це з можливим поновленням активних військових дій та наступом. Координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук з приводу цього інциденту зазначив, що він «викликав у середовищі як бойовиків, так і цивільного населення вкрай негативний резонанс. Поширена версія у вигляді чуток — Путін «зливає» Донецьк/«ДНР». А для того, щоб уникнути негативної реакції місцевих жителів і бойовиків, вони були «відрізані від світу».

Україна, за даними ООН, знову опинилася поміж країн, де люди найчастіше гинуть від мін. Від початку подій на Донбасі від мін та розтяжок загинули 1833 людини — не лише дорослі, а й діти. За понад чотири роки війни через підриви на вибухових пристроях на Сході України загинуло понад дві сотні неповнолітніх українців...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зона — і з турками
Читати
Друзі наполовину
Читати
Катують по-старому
Читати
Винищують зелені легені
Читати
Менше хліба
Читати
Курс — на бройлерів
Читати
Якщо у школі незатишно
Читати
Щоб і пам’яті не було
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове