Архів
П’ятниця,
13 квітня 2018 року

№ 28 (19575)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Обираймо чесних політиків

УКРАЇНЦІ вже давно зрозуміли, що політики живуть не потребами своєї держави, а бажанням збагатитися. Таких «народних» депутатів розвелося багато, і ми самі проторюємо їм дорогу до влади, бо ж звикли вестися на брехливі обіцянки, які вони дають нам під час виборчих перегонів. Мені дуже хочеться, аби керманичі перестали гратися нашою державою. Тяжко нам буде, поки країною гуляє смута і поки нами керують ті, хто цю смуту очолює. Та я вірю, що всьому має настати кінець. Україна спромоглася позбутися багатьох виразок на своєму тілі, тож зможе звільнитись і від цих. Нам потрібен хіба що вдалий момент, і я думаю, що він уже не за горами.

Василь КУРОВСЬКИЙ.

с. Решнівка

Старокостянтинівського
 району

Хмельницької області.

 

Дочка з сином повезли мене в лікарню на обстеження. Пройшла кількох лікарів, купила призначені медикаменти — і пенсію як корова язиком злизала. Сусідка теж розповіла, що лише за тиждень перебування в лікарні витратила 800 грн. І це без ліків. Як нам за свої мізерні пенсії лікуватися? Звідки брати кошти на оплату комунпослуг, харчі? Про одяг та взуття взагалі мовчу, бо навіть дешевенькі, китайського виробництва, не по кишені.

Марія ДЮШКО.

Олександрійський район

Кіровоградської області.

 

Якщо ми називаємося демократичною правовою державою, то справедливість повинна бути в усьому. Закон — один для всіх. Кожен громадянин, який усе життя працював на благо держави, має одержувати гідну зарплату, пенсію. Щоб і молодість, і старість були щасливі. Справедливість там, де людину цінують, а в нас, на жаль, вона безправна. Бо таке маємо керівництво, яке довело до того, що в державі 60 % людей існує за межею бідності.

Олексій КСЬОНДЗ.

м. Миргород

Полтавської області.

 

Пригадую засідання Верховної Ради України, на якому розглядався закон про дітей війни. Внесли його на розгляд політичні сили, які сповідували соціальну справедливість. При обговоренні наводилися приклади пільг, якими користуються громадяни інших країн у такому разі, лунала і критика. Зрештою документ був прийнятий.

Першим замахнувся на закон уряд Тимошенко, але їх зупинив Конституційний суд. Після Революції гідності уряд Яценюка позбавив дітей війни регламентованої добавки до пенсії в розмірі тридцяти відсотків мінімальної виплати за віком. Хотілося думати, що це вимушений тимчасовий захід. Але уряд Гройсмана вирішив взагалі позбутися пільгової категорії діти війни. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Розенко. А чи личить державному мужу заперечувати те, що визначено законом? Павле Валерійовичу, діти війни були тоді, коли не було закону, і будуть, незважаючи на те, буде закон чи ні. Бо вони ще живуть! А те, як ви їх сприймаєте, характеризує вас і владу, яку ви уособлюєте. Ви не сприймаєте війну як усенародне лихо і служите, на превеликий жаль, не народу. Ви над народом!

Станіслав СНІДЕВИЧ.

м. Київ.

 

Обирати в президенти треба людину чесну, яка любить Україну і людей праці, село. Патріота, який захищатиме інтереси держави. Достойних кандидатів уже бачу. А ще хочеться понад усе, щоби Україна вибралася з руїни й розцвіла, мов сад навесні. Щоб люди були щасливі, щоб на їхніх обличчях сяяли посмішки. Хочеться жити і радіти кожному дню. Здається, це все такі прості речі, але як їх нам не вистачає для щастя.

В.І. МЕЛЬНИЧЕНКО.

с. Якимівка

Оратівського району

Вінницької області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове