Архів
Вівторок,
3 квітня 2018 року

№ 26 (19573)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень
  • За рубежем
Солідарні з Україною

США. Штат Массачусетс визнав Голодомор в Україні 1932-1933 рр. геноцидом проти українського народу.

Докладніше...
Норовливий парламент

ІСПАНІЯ. Парламент Каталонії вимагає дозволити Карлесу Пучдемону знову очолити автономію.

Докладніше...
У морській прем’єр-лізі

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ оголосила про збільшення оборонного бюджету ще на 1,13 млрд доларів.

Докладніше...
Транспортний колапс

У ФРАНЦІЇ почався масштабний страйк залізничників.

Докладніше...
Обійшлося без сюрпризів

КОСТА-РИКА. Президентські вибори виграв кандидат від правлячої партії.

Докладніше...
Спалахнули протести

ІНДІЯ. У Кашмірі сталися масові заворушення.

Докладніше...
Митна війна

КИТАЙ підвищив мита на 128 американських товарів.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Тиші нема

Михайло ВЕДМІДЬ.

НА ЖАЛЬ, незважаючи на досягнуті у Мінську домовленості, бойовики повністю ігнорують «великоднє перемир’я». Протягом минулих вихідних на різних ділянках лінії фронту противник десятки разів гатив по позиціях ЗСУ, зокрема й із важкого озброєння — мінометів калібру 120 мм. Внаслідок ворожого вогню двоє наших захисників дістали поранень.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) повідомила: «Протягом трьох днів «великоднього перемир’я» російсько-окупаційні війська тричі здійснювали обстріл БПЛА Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. А поблизу населеного пункту Міусинськ, де бойовики облаштували своєрідний «полігон», безпілотник міжнародних спостерігачів був збитий. У всіх цих випадках представники Місії були вимушені залишити зазначені райони спостереження». Разом із тим, ідеться у повідомленні, спостерігачам СММ ОБСЄ вдалося задокументувати переміщення в цьому районі колони техніки у складі 10 одиниць БМП, а також «заходи з підготовки підрозділів російсько-окупаційних військ».

Координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук розповів про «збори резервістів», які представники «воєнкоматів ЛНР» намагалися провести з участю близько 200 шахтарів вугільного підприємства «Свердловантрацит». «У результаті, — повідомив він, — незважаючи на обіцянки оплати у розмірі 500 рублів на добу, гірники відмовились їхати на «збори» і пригрозили фізичною розправою працівникам «військкоматів». Подібна ситуація виникла також на підприємстві «Ровенькиантрацит» і на інших шахтах вугільної промисловості на тимчасово окупованій території Донбасу.

Тим часом, за даними групи «ІО», триває вивіз брухту з не підконтрольних Україні окремих районів Донецької і Луганської областей до РФ. Метал вивозиться туди автотранспортом і залізницею. Тільки за одну добу через пункт пропуску «Довжанський» до Росії пройшло близько десяти КамАЗів, завантажених брухтом. Крім того, у південних районах окупованої частини Луганщини метал вивозиться манівцями повз прикордонні КП. Робиться це, аби не платити хабарів бойовикам і прикордонникам РФ.

А от прикордонники України відзвітували про результати роботи у першому кварталі поточного року. За цей час, повідомили у прес-службі відомства, вони попередили близько 60 випадків контрабанди. Крім того, вилучено три одиниці вогнепальної зброї, 0,4 кг наркотичної та 22,5 кг психотропної речовини.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кажуть, наші доходи зросли
Читати
Хто купив квиточків пачку...
Читати
Ми не антисеміти
Читати
Знову залишені напризволяще
Читати
Прем’єр відзвітував
Читати
Як перераховуватимуть пенсії
Читати
Енергетика у ворожих руках
Читати
Зарплатний антирейтинг
Читати
Наші гриби смакують
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове