Архів
П’ятниця,
30 березня 2018 року

№ 25 (19572)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Потік набирає сили

НІМЕЧЧИНА схвалила «Північний потік-2».

Докладніше...
Історична угода

ПОЛЬЩА підписала угоду на постачання американських систем ПРО «Patriot» у рамках програми «Вісла».

Докладніше...
Допомога від ЄС

ГРЕЦІЯ отримала 6,7 млрд євро допомоги від Європейського стабілізаційного фонду.

Докладніше...
Спірні острови

ЯПОНІЯ висловила протест Росії у зв’язку з проведенням військових навчань у південній частині Курильських островів.

Докладніше...
Освіта майже з пелюшок

ФРАНЦІЯ запровадила обов’язкову дошкільну освіту для дітей від трьох років.

Докладніше...
Додона не спитали

МОЛДОВА. Президент Ігор Додон обурився рішенням уряду вислати російських дипломатів.

Докладніше...
Міждержавне потепління

ПІВНІЧНА КОРЕЯ. Кім Чен Ин на броньованому поїзді з триденним офіційним візитом відвідав Китай.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Майстри рукопашного гопака

Микола МОТОРНИЙ.

Велоспорт. Харківська велогонщиця Ірина Попова виграла багатоденні велоперегони, які відбулися в турецькому Газіантепі. Свою найближчу конкурентку туркеню Ерзу Курксу підопічна заслуженого тренера України Романа Коробова випередила за сумою трьох етапів на 10 хвилин. Завдяки цій перемозі Попова поповнила свій міжнародний рейтинг іще 90 очками.

Рукопашний гопак. Перемогами студентів Львівського державного університету фізичної культури Назарія Берези та Ореста Кіячика завершилися змагання з рукопашного гопака в селищі Верховина, де тривав Відкритий чемпіонат Івано-Франківської області серед дорослих та Кубок Верховинської ДЮСШ серед юніорів та юнаків. Назарій Береза ще й удостоївся окремої відзнаки за найкращу техніку. Варто зазначити, що це були перші змагання після визнання торік у грудні рукопашного гопака національним видом спорту. Загалом змагалися 80 спортсменів, які представляли 10 команд із шести областей України.

Легка атлетика. У португальському місті Лейрія фінішував Кубок Європи з метань. Українські атлети здобули дві медалі. Володимир Мисливчук став другим із метання молота серед молоді. У найкращій зі спроб він показав 71 м 16 см. Багатоборка Аліна Шух посіла третє місце з метання списа серед молоді із результатом 55 м 02 см.

Футбол. Національні збірні. Товариський матч. Україна — Японія — 2:1. Команда Андрія Шевченка обіграла в бельгійському Льєжі збірну Японії з рахунком 2:1. М’ячі на стадіоні «Моріс Дюфран» забили Ярослав Ракицький, який на 21-й хвилині влучно пробив із 20 метрів, Олександр Караваєв (69) — у складі українців; Томоакі Макіно (41) — в японців.

36-річний півзахисник Руслан Ротань зіграв 100-й матч у складі збірної. Він дебютував у національній команді в лютому 2003-го, вийшовши на заміну в товариському поєдинку з Туреччиною (0:0). Ротань грав за «синьо-жовтих» на чемпіонаті світу-2006, Євро-2012 і Євро-2016. У матчах за збірну забив дев’ять м’ячів і зробив дев’ять результативних передач. Руслан Ротань нині третій у списку футболістів, які зіграли найбільшу кількість поєдинків за головну футбольну команду країни. На другому місці Андрій Шевченко — 111 матчів. А рекорд належить Анатолію Тимощуку — 144 матчі.

* * *

Юнацька футбольна збірна України, обігравши в заключному матчі відбіркового турніру Євро-2018 команду Румунії (2:1), виборола путівку до фіналу. Голами відзначилися Олімпіу Моруцан (77) — у румунів; Олександр Сафронов (84) і Валерій Бондар (90+2) — у складі українців. У попередніх поєдинках своєї групи підопічні Олександра Петракова зіграли внічию зі шведами (0:0) і перемогли сербів (2:1). Підсумкове становище: Україна — 7 очок, Румунія — 6, Сербія — 3, Швеція — 1. Фінальні матчі відбудуться у Фінляндії 16-29 липня.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Побільшало мільйонерів. Гривневих
Читати
Європа наполягає
Читати
МВФ тисне
Читати
Масштабне звільнення
Читати
Від кого зібралися захищатися?
Читати
Де жити найкомфортніше
Читати
Держава самоусунулася?
Читати
На російське — підвищене мито
Читати
Користуються своїм газом
Читати
Контролюватимуть
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове