Архів
П’ятниця,
30 березня 2018 року

№ 25 (19572)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Село — фундамент держави

ЩОРОКУ населення країни скорочується на 200 тисяч. Ми найбагатший та водночас найбідніший народ. Аби підняти Україну з колін, потрібно невідкладно почати відроджувати села, створити повноцінну інфраструктуру, робочі місця, забезпечити високий заробіток. Уряд має зробити все для того, щоб люди працювали у себе на Батьківщині, а не масово виїжджали за кордон у пошуках кращого життя. Ми маємо отримувати гідну платню за свою працю та жити в нормальних умовах. Тільки тоді зупинимо кризу в нашій державі.

Федір КУЛИК.

с. Себине

Новоодеського району

Миколаївської області.

 

Зачепила стаття Ілька Колодія («СВ» за 02.02.2018), у якій ішлося про те, як росіяни перероблювали на власний лад українські прізвища. Хочу додати, що російська транскрипція змінила також і географічні назви. Найстрашніше, що ми звикли з цим жити та навіть не задумуємося про те, аби щось змінити, забуваючи про свою національну гордість. І це не робить нам честі.

Олексій ПЕРЕДЕРІЙ.

с. Мала Білозерка

Василівського району

Запорізької області.

 

Якщо хабарникам й надалі замість тюрми світитиме тільки електронний браслет, то країна ніколи не вибереться з болота, яке йменується корупція.

Микола ДАВИДЕНКО.

с. Харсіки

Чорнухинського району

Полтавської області.

 

Дивився по телевізору мітинг: хочуть змінити чинну владу, але на кого? В переліку не менш одіозні фігури — колишні «папєрєднікі», а нинішні «опоблоківці». Готові хоч зараз ускочити в керівні крісла. Обіцяють: як дорвуться, перетворять Україну на Швейцарію. Але! Для цього потрібно здійснити мрію Путіна: роздробити країну на князівства. Досвід із автономією Криму маємо. Порадив би цій компанії прочитати вірш В. Маяковського «Долг Украине». Спродіваюсь, поета не запідозрять у зв’язках із бандерівцями. Походи зі смолоскипами засуджую — вважаю також, що у нас немає питання щодо російської мови. А от 300-літня насильницька русифікація відчувається.

Юрій МИХАЙЛЕНКО.

с. Бовтишка

Олександрівського району

Кіровоградської області.

 

Нині дуже рідко по дротовому радіо можна почути записи талановитих композиторів О. Білаша, П. Майбороди, А. Пашкевича, українських пісень у виконанні І. Козловського, Б. Гмирі, Р. Кириченко, квартету «Явір» та ін. А це ж золотий фонд української естради! Нині модні обробки їхніх пісень на сучасний лад, утім, як на мене, то вже зовсім не те. Нас, тих, кому за 70, ще багатенько залишилось. Тож дуже просимо виділяти для нашої вікової категорії щодня бодай півгодини милої серцю музики.

Павло ІВАЩЕНКО.

смт Володарка

Київської області.

 

Із 1 січня цього року для осіб, які досягли 60-річного віку, мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35, а у жінок 30 років страхового стажу встановлюється у розмірі 40 відсотків мінімальної заробітної плати. Я міг би зрозуміти цю так звану реформу, якби в країні була для всіх робота. А то все розвалили й змусили людей шукати заробітків у сусідніх державах. У мене лише 25 років потрібного стажу. Звідки взяти решту, якщо влаштуватися ніде?

Сергій КРИВИЙ.

смт Маньківка

Черкаської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове