Архів
П’ятниця,
30 березня 2018 року

№ 25 (19572)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Наша гордість

Щире слово про земляків

ПЕРЕГЛЯДАЄ подумки Андрій Фролович Базилюк 85-річну життєву дорогу, яка почалась у Чорній Греблі, що згодом влилась у село М’якохід Бершадського району Вінниччини. Повела у Гайсинське ремісниче училище №5, яке готувало ремонтників літаків, Алмалицький будівельний технікум Узбекистану. Були відрядження до Сибіру для монтажу доменної печі, у Туркменистан — споруджувати прикордонні спостережні вишки. Знаннями і трудовою звитягою нашого героя ширше відкрились телевікна для земляків: 245-метрова вежа у с. Баланівці Бершадського району, менші — у Тульчині, Вороновиці, для мобільного зв’язку — в Козятині, Тиврові. Значний обсяг робіт виконано і у цукровій галузі: Кирнасівка, Капустяни, Крижопіль, Ободівка й інші. У Вінниці брав участь у монтажі цеху із монорельсом на агрегатному заводі, будівлі міськвиконкому, склінні будинку побуту. Загітував попрацювати у нас і Героя Соціалістичної Праці Миколу Пилиповича Звєрєва, котрий був його бригадиром у Середній Азії, заслужив високу оцінку, повагу і вінничан.

Микола ВОЛОШИН.

 

НАШ край завжди славився патріотами своєї справи. Серед них і Віктор Антонович Лановик, який на початку 1970-х очолив колгосп у селі Дружелюбівка Калинівського району Вінницької області. Тоді 30-річний Віктор Антонович почав упроваджувати у своєму господарстві передовий досвід країни, завдяки чому вдалося досягти високої врожайності зернових та технічних культур, удвічі збільшити надої молока. Вже скоро дружелюбівський колгосп став одним із передовиків Вінниччини. У селі також збудували двоповерхову школу, медичну амбулаторію, проклали дороги та провели газифікацію.

Згодом Віктора Лановика призначили головою колгоспу села Комунарівка, де він пропрацював до початку вісімдесятих років. За цей час тут реконструювали зернотік і тракторний парк, підвищили загальну врожайність, відремонтували соціальні заклади.

Нині Віктор Антонович на заслуженому відпочинку, але без діла не сидить. Проводить виховну роботу серед учнів сільських шкіл, розповідаючи їм про важливість хліборобської праці для звеличення України.

Петро ДЬЯКОВ.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове