Архів
П’ятниця,
30 березня 2018 року

№ 25 (19572)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Шанована людина

Масівецький голова

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

Фото автора.


МИКОЛА Комарніцький народивсь у селі Вільховець Новоушицького району на Хмельниччині. Звідси, з наддністрянських пагорбів і каньйонів, тягнеться його звивиста життєва стежина. Батько та мати привчали сина з повагою ставитися до давнього селянського ремесла й людей, котрі творять сонячне диво — хліб. Тому ще в шкільні роки юнак виношував мрію стати агрономом.

Професійні стежки привели його на Прибужжя, де він обійняв посаду агронома Хмельницького РАПО. Сповна віддавався улюбленій справі. Сам учився і вчив інших. Зарекомендував себе ініціативним, цілеспрямованим, наполегливим у роботі. Тож коли у селі Масівці постало питання, кому очолити агрономічну службу, двох думок не було. Господарство славилося високими врожаями зернових та технічних культур. Сюди приїжджали за досвідом з інших сільгосппідприємств. Авторитет серед жителів Масівців у Комарніцького з кожним днем зростав. Спершу люди обрали його депутатом Хмельницької райради, а 2001-го — сільським головою.

Турбота про односельців у Миколи Адольфовича на першому плані. Зокрема, багато уваги приділяє благоустрою села. У Масівцях функціонують школа, дитячий садок, медпункт, будинок культури, бібліотека, церква. І скрізь панує лад, робиться все для того, щоб людям комфортно жилося. Земляки гарно відгукуються про свого сільського голову, називають його справжнім господарем і патріотом рідної землі. Молодший сержант запасу Микола Комарніцький за покликом серця разом зі своїми побратимами став на захист кордонів України. Зі зброєю в руках, ризикуючи власним життям, боронив незалежність країни на Донбасі (перебував у зоні АТО з серпня 2014-го по вересень 2015 року). Був командиром відділення, взводу. Нині його справу продовжив син Олександр.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове