Архів
Вівторок,
27 березня 2018 року

№ 24 (19571)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Будьмо обережні

Не сидіть на холодному

Роман Шеремета,

уролог.

За статистикою, холодної пори року на другому місці після застуд хвороби сечостатевої системи, серед яких лідирують ниркові.

ТАКІ проблеми зі здоров’ям часто розвиваються як ускладнення після ГРВІ. Сидіння на холодних лавках у парку або у непрогрітому салоні автомобіля чи іншому транспорті також можуть призвести до розвитку різного роду запалень. Запальним процесам у нирках та сечостатевій системі сприяє недолікована чи невиявлена інфекція.

Найпоширеніші з них — цистит (запалення слизової оболонки сечового міхура в жінок), запалення передміхурової залози в чоловіків (простатит), пієлонефрит (запалення нирок), гломерулонефрит (запалення ниркових клубочків або дрібних ниркових судин). Хронічна інфекція сечовивідних шляхів може призвести до розвитку сечокам’яної хвороби, а у разі тривалого перебігу недуги — навіть до ниркової недостатності.

Які ж ознаки того, що з нирками щось негаразд? Передусім це поєднання таких симптомів, як часте і болюче сечовипускання (до туалету доводиться бігати щогодини), помутніння сечі, підвищення температури, біль у попереку, а при сечовипусканні — у промежині, дискомфорт унизу живота.

У разі виявлення всього цього слід звернутися до фахівця.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове