Архів
П’ятниця,
23 березня 2018 року

№ 23 (19570)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Претендент під слідством

ІСПАНІЯ. У Каталонії на посаду глави уряду пропонують колишнього «заколотника».

Докладніше...
Продажні політики

ФРАНЦІЯ. Ніколя Саркозі висунули звинувачення у справі про незаконне фінансування його виборчої кампанії.

Докладніше...
Масова страта

ІРАК. Страчено три тисячі бойовиків «Ісламської держави».

Докладніше...
Іще ближче до розлучення

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ і ЄС домовились про перехідний період щодо Brexit.

Докладніше...
Причини очевидні

ПОЛЬЩА приєднається до бойкоту ЧС-2018 з футболу у Росії.

Докладніше...
Попустило

У ЄВРОСОЮЗІ почали вдвічі рідше просити притулку.

Докладніше...
Підкинуть грошенят на реформи

ГРУЗІЯ отримає від ЄС 48 млн євро допомоги для підтримки бюджету.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Отакої!

Заручники львівських реформаторів

Микола МОТОРНИЙ.

Спартаківські дитячо-юнацькі спортивні школи Львівщини — у небезпеці. Комусь і чомусь заважають дитячі спортивні заклади, де упродовж багатьох років навчаються сотні хлопчиків і дівчаток, загартовуються (а це найголовніше для молодого покоління, якому належить не тільки розбудовувати свою державу, а й захищати її кордони), стають сильними, спритними і вправними спортсменами. А найкращі потім на міжнародній арені змагаються за медалі найвищого ґатунку, прославляючи український спорт.

ТАК ЗВАНІ державні спортивні мужі міста Лева на словах «трепетно, по-батьківськи» вболівають за долю кожної дитини свого краю. На ділі ж робиться зовсім інше. Так, із першого березня 2018 року Львівська міська рада вирішила припинити фінансування ДЮСШ «Фаворит» і «Спартак», засновниками яких є спорттовариство «Спартак». У «Фавориті» культивують шість видів єдиноборств, а в «Спартаку» — ігрові види (регбі, волейбол, гандбол, баскетбол, пляжний волейбол). Львівська спортивна влада прагне зібрати докупи ДЮСШ та інші спортивні навчальні заклади усіх спортивних товариств. Причина? Мовляв, для того, щоб зекономити кошти. Дуже показово: економити на маленьких українських громадянах, які торують шлях до свого спортивного Олімпу.

Не секрет, що дитячий спорт в Україні перебуває на межі виживання. Йдеться навіть не про виховання нових чемпіонів, а про здоров’я цілого покоління. Через хронічне недофінансування більшість спортивних шкіл — у занедбаному стані. Катастрофічно бракує тренерів: за копійчані зарплати продовжують працювати здебільшого ентузіасти. На цьому тлі львівські ДЮСШ залишалися свого роду «оазами» дитячого спорту. Керівництво «Спартака», яке упродовж багатьох років розвивало популярні серед місцевої шкільної молоді види спорту у спортшколах «Фаворит» і «Спартак», цілком логічно відмовляється передавати їх у комунальну власність. Через це комісія культури, молодіжної політики і спорту міської ради і вирішила позбавити «Фаворит» і «Спартак» фінансової підтримки. І тут же начальник управління молоді та спорту департаменту гуманітарної політики ЛМР Антон Нікулін офіційно звертається до голови обласної ради О. Ганущина з пропозицією взяти на баланс управління фізичної культури і спорту облдержадміністрації ДЮСШ «Фаворит» та СДЮШОР ІВС «Спартак», оскільки... у міському бюджеті м. Львова на галузь «Фізична культура і спорт» не передбачено коштів на фінансування вищезазначених шкіл.

Кого ж тоді обманює «доблесна команда реформаторів» на чолі з Антоном Нікуліним — обласну раду чи спортивну громадськість? Від цієї «оптимізаційно-реформаційної» затії постраждають передовсім діти з тренерами і батьками, а загалом український спорт. Мабуть, краще було б позбутися таких горе-чільників львівського спорту і дати фаховій команді тренерів разом зі спортивною громадськістю спокійно працювати.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ось хто справжні інвестори
Читати
Годувальниць меншає
Читати
Чия земля?
Читати
Черешневий потенціал
Читати
Ловись, рибко, поки є
Читати
Війна, гинуть люди
Читати
Управа є
Читати
Дешево і... сердито
Читати
Може, тепер будуть дороги
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове