Архів
Вівторок,
13 березня 2018 року

№ 20 (19567)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  • За рубежем
Небезпечний прецедент

РУМУНІЯ. У місті Тигру-Муреш етнічні угорці влаштували масовий мітинг — вимагали самостійності.

Докладніше...
Схоже на руку Москви

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. У Солсбері отруєно колишнього російського розвідника-перебіжчика.

Докладніше...
Маршрут для мігрантів?

СЕРБІЯ та ІРАН відновили авіасполучення після 27-річної перерви.

Докладніше...
Новий напад

АФГАНІСТАН. Терористи вчергове атакували провінцію Фарах.

Докладніше...
Приборкання норовливого

ПІВНІЧНА КОРЕЯ. Євросоюз упровадив нові обмежувальні заходи проти країни.

Докладніше...
Таке ось перемир’я

СИРІЯ. Урядові війська захопили частину Східної Гути.

Докладніше...
Ще один довічний керманич

КИТАЙ. Голова КНР отримав право на необмежений строк перебування при владі.

Докладніше...
Руйнівна стихія

ЯПОНІЯ вшанувала пам’ять 18,5 тисячі жертв землетрусу, цунамі та аварії на «Фукусімі-1».

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Полтавщина

На захист Вітчизни

Марина ТІШКОВА.

НЕЗАБАРОМ стартує весняний призов — близько шестисот жителів області підуть служити у повітряних, військово-морських силах, частинах управління зв’язку та Нацгвардії (загалом викличуть до призовних та військово-лікарських комісій у районах понад чотирнадцять тисяч чоловік). Також удруге за останні десять років шукають охочих відслужити в прикордонних військах. Нагадаємо, на строкову службу призиватимуть осіб від двадцяти до двадцяти семи років, придатних за станом здоров’я. Якщо чоловік ухиляється від служби, то його можуть притягти до кримінальної чи адміністративної відповідальності (хоча заступник начальника відділу дільничних офіцерів ГУ НП Полтавщини Сергій Гавловський зазначив, що питання розшуку тих, хто «косить», не врегульовано). Крім того, від початку року майже двісті жителів області підписали контракт на службу. Понад половина — учасники АТО, десята частина — призовники, решта — військовозобов’язані.

Скільки заробляють

ГОЛОВНЕ управління статистики області оприлюднило цьогорічні показники середньої зарплати за видами економічної діяльності. Отже, традиційно найбільше заробляють працівники добувної промисловості та розробки кар’єрів — 12 513 грн, будівельники — 9 501, промисловці — 9 042 грн, транспортники, складовики, поштовики і кур’єри — 8 469, переробники — 8 273. Найменше оплачується праця у сферах громадського харчування (3954 грн), культури (4623 грн), операцій із нерухомістю (4851 грн), соціальній та медичній (5035 грн). Аграрії, лісники та рибалки посередині — отримують пересічно по 5960 грн.

Славімо земляка

РЕГІОН здавна славиться видатними особистостями, серед яких — письменник, видавець і громадський діяч Леонід Глібов, котрого сьогодні найбільше знають за укладеною збіркою байок, піснями і романсами його авторства («Журба»). 5 березня минув 191 рік від дня його народження. З’явився він на світ у селі Веселий Поділ тодішнього Хорольського повіту в сім’ї письменника Івана Назаровича Глібова, який був управителем кінських табунів у маєтку Гаврила Родзянка, поміщика і Хорольського повітового предводителя дворянства. За свою просвітницьку та видавничу діяльність чимало натерпівся від влади Російської імперії. Помер у Чернігові 10 листопада 1893 р.

Запасайтеся яловичиною

САМЕ за ціною на цей вид м’яса регіон увійшов до трійки лідерів в Україні. Яловичина тут дешева (порівняно з іншими областями): за даними Української асоціації постачальників торговельних мереж, кілограм коштує 107 грн. Менше коштує м’ясо лише на Донеччині — 95 грн. Замикає трійку Чернігівщина — майже 108 грн. Своєю чергою найдорожча яловичина у Києві — 129 грн та області — 127 грн і на Одещині — 126 грн.

Браконьєри не вгамовуються

ЯК ПОВІДОМЛЯЄ Полтавський рибоохоронний патруль, протягом лютого було виявлено 233 порушення. Вилучили 546 кг незаконно виловленої риби, а загальна сума завданих рибному господарству збитків сягнула 43 тисяч 258 гривень. У січні, нагадаємо, неподалік Кременчука знайшли рештки шістьох косуль. За словами місцевих жителів, трагедія сталася ще перед Новим роком в будній день (офіційно полювання може відбуватися тільки у вихідні). Штраф за одну вбиту косулю — 32 тисячі гривень.

Iз програмою впорались

ЗА ІНФОРМАЦІЄЮ ОДА, область увійшла до чільної п’ятірки регіонів, які найкраще впоралися з реалізацією програми «Доступні ліки». Торік 300 тисяч краян отримали необхідні препарати безкоштовно або з незначною доплатою. Сьогодні гроші, виділені на реалізацію цього заходу в області, освоєно на 65%. Як кажуть в ОДА, за два місяці програмою «Доступні ліки» скористалися 52 тисячі 191 полтавець, а протягом року цифра може збільшитися до 400 тисяч осіб.

Воїнам — світла шана

ПІВТОРА року тому в Полтаві матері загиблих учасників АТО висловили ідею висадити алею в пам’ять про своїх дітей. На початку березня відбулось урочисте відкриття меморіального комплексу в парку Івана Котляревського. Вздовж Алеї пам’яті захисників України висаджено дуби, які виростила мати одного із загиблих захисників, зроблено відповідне освітлення, місця для відпочинку. В кінці — пам’ятний знак, на якому інформація про полтавців, що віддали свої життя на сході. Матері загиблих захисників та люди, які брали участь у втіленні задуму, розповіли, що ідею запозичили у вінничан, у них же попросили поділитися кресленнями. Вартість усіх робіт становила 1,5 млн грн.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Коли підведемось?
Читати
Захищають Батьківщину
Читати
Ми тепер в «аспірантурі»
Читати
Незабаром станемо годівницею
Читати
Активне жіноцтво
Читати
Заощаджують ресурси
Читати
Все ті ж обличчя
Читати
Молоко — на експорт
Читати
Цукровиробники активізувалися
Читати





Мал. М. Капусти.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове