Архів
Вівторок,
13 березня 2018 року

№ 20 (19567)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця

Криниця

Сторінку підготував Василь ПІДДУБНЯК.


Версія для друку          До списку статтей

Названі лауреати Шевченківської премії-2018

ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ комітет визначив лауреатів Шевченківської премії-2018. За результатами голосування Емма Андієвська отримає Шевченківську премію з літератури 2018 року.

Емма Андієвська відома як художниця, поетеса та письменниця. З 1943 року живе у Берліні, пізніше — в Мюнхені та Нью-Йорку. Є авторкою 29 поетичних збірок, п’яти книжок короткої прози, трьох романів та понад дев’яти тисяч картин. Належить до Національної спілки письменників України з 1994 року, українського ПЕН-клубу та Професійного об’єднання художників Баварії.

Серед публіцистів найбільше голосів набрав Сергій Плохій — українсько-канадсько-американський історик, професор української історії та директор Українського наукового інституту в Гарварді.

У жанрі музичного мистецтва лауреатом стала Вікторія Польова — композитор, член Національної спілки композиторів України.

Вікторія Польова — лауреатка Мистецької премії «Київ» ім. Артемія Веделя (2013), міжнародного конкурсу «SphericaMusic» (США, 2008), Премії імені Бориса Лятошинського (2005), Всеукраїнського конкурсу композиторів «Псалми Третього Тисячоліття» (I премія, 2001), Премії ім. Левка Ревуцького (1995).

У візуальному мистецтві переміг Павло Маков — художник, член Королівського товариства живописців та графіків Великої Британії, член-кореспондент Академії мистецтв України.

Серед кіномитців премії удостоїлися Володимир Тихий, Ярослав Пілунський, Сергій Стеценко, Юрій Грузінов.

Версія для друку          До списку статтей

Iз джерела мудрості

«Справа не в тому, щоби комусь якимось особливим чином поклонятись, а в тому, щоби бути достатньо чистими для того, щоби зв’язати світ божественної думки та земну втіленість, світ божественних енергій та земну матеріальність. Без виконання цієї божественної місії людина — не людина, а зрадник самої себе».

Микола РУДЕНКО,

письменник-дисидент, Герой України.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове