Архів
П’ятниця,
2 березня 2018 року

№ 17 (19564)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Березень Наша пошта
  • За рубежем
А Шотландія — проти

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Перший міністр Шотландії відмовилась підписувати законопроект про Brexit.

Докладніше...
Запитають у народу

ШВЕЙЦАРІЯ. Оголошено загальнонаціональний референдум із питань податкової політики держави.

Докладніше...
Контрвідповідь

США. У сенаті відродили Спостережну групу НАТО для стримування російської агресії.

Докладніше...
Резонансне вбивство

СЛОВАЧЧИНА. Єврокомісія взялась за розслідування можливого незаконного використання субсидій із бюджету ЄС у цій країні.

Докладніше...
Удар по автопромисловості

У НІМЕЧЧИНІ прийняли рішення про заборону дизельних автомобілів у містах.

Докладніше...
Лютує голод

У ПІВДЕННОМУ СУДАНІ понад половина населення потерпає від голоду.

Докладніше...
Неділя — для душі

ПОЛЬЩА. Набув чинності закон про обмеження торгівлі в неділю.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Найсильніші й найспритніші школярі

Микола МОТОРНИЙ.

Гімназіада України-2018. Стартувала перша Гімназіада України. Хлопці і дівчата 2000-2004 років народження із загальноосвітніх шкіл, пройшовши крізь горнило різноманітних відбіркових етапів, у складі збірних команд областей виборюватимуть медалі різного ґатунку з 14 видів спорту. А саме: бокс, велосипедний спорт (шосе), спортивна і художня гімнастика, дзюдо, карате, легка атлетика, петанк, плавання, спортивна аеробіка, стрільба з лука, тхеквондо ВТФ, фехтування, шахи.

Уже відбулися змагання з дзюдо (м. Луцьк), спортивної аеробіки (м. Житомир), тхеквондо ВТФ (м. Київ) та боксу (м. Івано-Франківськ). Так, у столичному легкоатлетичному манежі змагалося понад 150 юних спортсменів із 17 областей. Найвправнішими виявилися господарі, які здобули загальнокомандну перемогу. Вони випередили команду Харківської області на понад 200 очок, яка фінішувала другою. Бронзовими призерами стали тхеквондисти Хмельниччини. Вагомий внесок у перемогу збірної Києва зробили майстер спорту України, чемпіон світу серед кадетів 2015 року Владислав Єрко (вага до 73 кг), майстер спорту України, чемпіонка світу серед кадеток 2014 року Вікторія Собко (до 49 кг), майстер спорту України, бронзова призерка чемпіонату світу серед кадеток 2017 року Карина Кливак (до 44 кг).

У Луцьку протягом двох днів 540 школярів-дзюдоїстів із 25 областей змагалися за звання найкращого. Тут також загальнокомандну перемогу святкували юні спортсмени Києва. «Срібло» здобули дзюдоїсти Дніпропетровської області. «Бронза» дісталася представникам Запоріжжя. В індивідуальному заліку серед юнаків золотими медалями відзначилися Микита Голобородько, Антон Клейнос та Юрій Горіславський (усі — Київ), Артем Бабир (Дніпропетровська область), Тимур Валєєв (Житомирська область) та запоріжець Родіон Криворучко. У дівчат чемпіонками стали киянки Владислава Снітко, Анастасія Чижевська, Юлія Курченко та Маргарита Птушка, запоріжка Мар’яна Гавриляк, а також дівчата з Дніпропетровської області Софія Бородинських та Руслана Булавіна.

Найсильніші і найспритніші учасники Гімназіади-2018 отримають унікальну можливість представляти Україну на Всесвітній гімназіаді, яка відбудеться у травні цього року. Її прийматиме місто Марракеш (Королівство Марокко) з 2 по 9 травня.

Кульова стрільба. Українські стрільці здобули 19 медалей на чемпіонаті Європи, який завершився в Угорщині. Зокрема, у командній вправі серед чоловіків зі стрільби з пістолета (ПП-3) наші хлопці Олег Омельчук, Пав-ло Коростильов та Віктор Банькін вибороли золоту нагороду. А команда, що представляла нашу збірну у стрільбі з гвинтівки (ГП-6) серед жінок, до якої входили Анна Ільїна, Марія Войцехівська та Ольга Закапко, посіла третє місце. У вправі з гвинтівки МІХ Олег Царьков та Анна Ільїна здобули бронзу.

Легка атлетика. Харківська спортсменка Марина Килипко побила національний рекорд України у приміщенні зі стрибків із жердиною. На змаганнях AlStar Perche 2018 у Клермон-Ферран (Франція) Килипко з першої спроби подолала 462 см. Попередній рекорд України належав Ганні Шелех. 11 лютого 2012 року у Донецьку вона подолала висоту 460 см.

Дзюдо. Київська студентка Дарина Білодід виграла черговий престижний турнір із серії «Великого шолома» в Дюссельдорфі. 17-річна киянка, яка виступає у ваговій категорії до 48 кг, у фіналі турніру здолала угорку Єву Чернівецьки. Цього року це її вже третя перемога на великому турнірі після виграшу Гран-прі Тунісу і турніру «Великого шолома» в Парижі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Еміграційний відплив посилиться
Читати
Європа готова давати гроші
Читати
Перемога на «газовому» полі
Читати
Чи припиниться хаос у фармгалузі?
Читати
Гроші фермерам не дістаються
Читати
Земелько, свята земелько...
Читати
Тінню — по Пенсійному фонду
Читати
У «зеленій» зоні
Читати
Домашнє насильство і байдужі свідки
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове