Архів
П’ятниця,
2 березня 2018 року

№ 17 (19564)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Березень Наша пошта
  • За рубежем
А Шотландія — проти

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Перший міністр Шотландії відмовилась підписувати законопроект про Brexit.

Докладніше...
Запитають у народу

ШВЕЙЦАРІЯ. Оголошено загальнонаціональний референдум із питань податкової політики держави.

Докладніше...
Контрвідповідь

США. У сенаті відродили Спостережну групу НАТО для стримування російської агресії.

Докладніше...
Резонансне вбивство

СЛОВАЧЧИНА. Єврокомісія взялась за розслідування можливого незаконного використання субсидій із бюджету ЄС у цій країні.

Докладніше...
Удар по автопромисловості

У НІМЕЧЧИНІ прийняли рішення про заборону дизельних автомобілів у містах.

Докладніше...
Лютує голод

У ПІВДЕННОМУ СУДАНІ понад половина населення потерпає від голоду.

Докладніше...
Неділя — для душі

ПОЛЬЩА. Набув чинності закон про обмеження торгівлі в неділю.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Лякають... геноцидом

Михайло ВЕДМІДЬ.

КІЛЬКІСТЬ обстрілів і збройних провокацій на Донбасі з боку незаконних збройних формувань у перші три дні тижня зменшилась до п’яти-семи на добу. Втім, практично не фіксується неприцільний, «турбуючий», вогонь — противник веде стрільбу прицільно, по раніше розвіданих цілях. Внаслідок чого за цей час четверо українських захисників дістали поранень, загиблих не було. Останнього дня зими агресор провів п’ять прицільних обстрілів. На Луганському напрямку гатив із мінометів і гранатометів по захисниках Луганського, а на Донецькому — по наших позиціях поблизу Павлополя, що на Приазов’ї.

За даними групи «Інформаційний опір», із 21-го по 27 лютого зафіксовано 25 розвідувальних польотів БПЛА ЗС РФ, які залітали в оперативно-тактичну глибину нашої оборони. При цьому особливу увагу противник зосереджував на викритті систем управління та виявленні змін у бойових порядках ЗСУ. Також триває активна діяльність маневрових груп радіоелектронної розвідки (РЕР) та радіоелектронної боротьби (РЕБ). У розпорядження командування «1-го АК ДНР» прибув черговий підрозділ збройних сил РФ (у документах позначено як «група російських спеціалістів») повітряної розвідки із застосуванням БПЛА. Підрозділ орудує неподалік Донецька та Горлівки. Охорону здійснює підрозділ спецназу ГРУ.

Бойовики з «правоохоронних органів ДНР» активізували фільтраційні заходи серед місцевих жителів, які мають постійні контакти або родичів на підконтрольній Україні території. При цьому, повідомляє координатор групи «ІО» Дмитро Тимчук, до «особливої групи ризику» потрапляють особи, чиї родичі служать в СБУ, ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції та інших силових органах. В окремих випадках таких людей затримують, проводять багатогодинні їх допити, зокрема із застосуванням прийомів психологічного і фізичного впливу.

Окупанти, інформує Д. Тимчук, посилено поширюють серед цивільного населення Горлівки чутки про прибуття на фронт поблизу Новолуганського, Доломітного та Гольмівського «карателів Правого сектору і полку «Азов» з метою проведення «актів терору і геноциду». Які саме акції, за версією окупантів, збираються проводити «загони карателів», — не уточнюється.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Еміграційний відплив посилиться
Читати
Європа готова давати гроші
Читати
Перемога на «газовому» полі
Читати
Чи припиниться хаос у фармгалузі?
Читати
Гроші фермерам не дістаються
Читати
Земелько, свята земелько...
Читати
Тінню — по Пенсійному фонду
Читати
У «зеленій» зоні
Читати
Домашнє насильство і байдужі свідки
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове