Архів
П’ятниця,
2 березня 2018 року

№ 17 (19564)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Березень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Проблема

Бібліотека під загрозою

Володимир КЛЕПАЦЬКИЙ.

НЕНАЧЕ грім серед ясного неба пролунала новина про ліквідацію центральної районної бібліотеки для дорослих та районної бібліотеки для дітей у Славуті Хмельницької області. Невже це можливо, адже установа обслуговує тисячі читачів і є найбільшим книгосховищем району, центром бібліографічної, методичної та краєзнавчої роботи? А скільки цікавих заходів провадиться в її стінах! Тут засідають клуби «Оберіг», «Джерела душі», «Дивослово», відбуваються презентації видань місцевих авторів та письменників Хмельниччини, цікаві зустрічі, вікторини для дітей. Сільські бібліотекарі району, як і його жителі, постійно користуються послугами центральної бібліотеки, беручи книжки для тих, хто не в змозі дістатись самотужки. І раптом такий поворот.

Долило оливи до вогню звернення Славутської райради до міністра культури України, де йшлося про надання дозволу на закриття установи, аргументуючи це тим, що заклад дублює роботу міської бібліотеки. Крім того, з уст деяких посадовців зриваються репліки на кшталт: «Хто нині читає ці книжки, є ж Інтернет». Звісно, ми живемо у світі новітніх технологій, але за статистикою понад дві третини населення району наразі не мають доступу до Всесвітньої мережі. І ще таке. А як же права читачів на інтелектуальне, духовне, культурне збагачення та саморозвиток?

Через ситуацію, що склалася навколо бібліотеки і набула широкого розголосу, питання подальшої долі приміщення було розглянуте на останній у 2017 році сесії депутатів райради, де можновладці ухвалили позитивне рішення: бібліотека не ліквідовується, а існуватиме принаймні до кінця 2018-го. Отож жителям Славути залишається тільки повірити запевненням керівника району. А далі буде видно.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове