Архів
П’ятниця,
23 лютого 2018 року

№ 15 (19562)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Прошу слова

Не ті методи правління

Василь ІВАЩЕНКО.

м. Суми.

ОБЛАСНИЙ центр над Пслом завжди славився справжніми патріотами. Відомий громадсько-політичний діяч Михайло Лушпа свій будівничий хист вклав у розвиток рідного краю. Під його егідою вулиці міста поповнилися величними будівлями, котрі стоять тут і дотепер.

Чимало сумчан боронили свою батьківщину під час Другої світової війни. Найвідоміші з них — Іван Кожедуб та Степан Супрун, котрі в ті страшні часи особливо відзначились своїм героїзмом, звеличені постаментами у нашому місті.

У давно минулі роки тут жив і працював відомий капіталіст-меценат Іван Герасимович Харитоненко. Згадок про добро, що він зробив для своєї рідної Сумщини, місцевим вистачить на довгі віки. Зокрема, звів рафінадний завод, який набув всесоюзного значення. Виготовлений цукор постачали далеко за межі області й навіть використовували на радянських авіалініях. На жаль, від підприємства, яке колись приносило значні прибутки, сьогодні залишилась тільки пустка.

Не до вподоби нашій владі й меценатство. Вона вибрала корупційно-злодійські методи правління, спрямовані на власне збагачення. Тож і топчемося на місці в розвитку вже понад чверть століття.

Особисто мені наші керманичі нагадують стародавніх єгипетських фараонів, котрі, пригнічуючи свій народ, зводили височенні піраміди з надією на власне безсмертя. Процвітання країни і її добробут залежать від верховенства права. Якщо ж влада бездіяльна та не шукає підтримки народу, єдине, на що вона заслуговує, — це ганьба.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове