Архів
П’ятниця,
23 лютого 2018 року

№ 15 (19562)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Точка зору

Державі потрібен поштовх

Олексій ХРИСТИЧ.

м. Борзна

Чернігівської області.

ПОДУМКИ пройшовши через увесь свій життєвий шлях, дійшов висновку, що нинішній уряд — найгірший за попередні 75 років. Навіть у воєнні часи сільські фельдшери змогли вилікувати мене від черевного тифу. Нині ж не маю жодної можливості купувати собі ліки на післяопераційну реабілітацію. У чому причина такої біди? Корінь проблеми, на моє тверде переконання, полягає у корупції.

Вона має витоки ще з часів проголошення незалежності. Тоді ми втратили всі міжнародні зв’язки та передчасно перейшли від планової економіки до ринкової. В Україні з’явилися мільйони жебраків. Почалося розграбування фактично нічийних підприємств, сотень тисяч господарств. Управлінці, освітяни, медики та правоохоронці заходилися брати, а інколи й вимагати хабарі. Поступово корупція охопила все населення держави — від простих людей до можновладців. Наші люди — потерпілі та злочинці одночасно. Це і є основною причиною, через яку досі не вдалося покарати жодного корупціонера.

Влада не спроможна керувати економічними процесами без корупційного складника. Президент Ющенко свого часу мав нагоду зупинити розвиток індустріального бандитизму, та, заколисаний своїми друзями, президентською булавою й власною нерішучістю, тільки відкрив корупційний шлюз. Витрати держави зростають, а її зовнішній борг стає все більший.

Особисто я вбачаю необхідність проведення економічної соціальної революції. Лише реформи рішучих політиків зможуть вивести нашу країну на новий рівень. Державі необхідний поштовх. На мій погляд, ним може стати створення Банку економічного розвитку, який надаватиме безвідсоткові позики (або ж кредити з невеликими відсотками) новоствореним підприємствам на придбання матеріально-технічної бази. Нашим посадовцям належить зробити перші благодійні внески у цю структуру розміром однієї своєї місячної зарплати. Президентові ж варто залучити до розвитку БЕР бізнесменів вищого рівня. Фінансування структури також слід поповнювати коштами, вилученими у корупціонерів. На підприємствах, які отримають гроші з БЕР, створюватимуться нові робочі місця, налагоджуватимуться контакти з науковими структурами. Їхній розвиток заохотить українців, що працюють за кордоном, повернутися на Батьківщину та розпочати тут власний бізнес.

Тож якщо у пана Президента вистачить рішучості та наполегливості, він стане чільником подібних реформ. Україна ж набуде статусу провідної держави Європи, а він сам посяде почесне місце серед найвизначніших політичних лідерів світу.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове