Архів
П’ятниця,
23 лютого 2018 року

№ 15 (19562)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Обережно: шахраї

Стережись автомобіля

Катерина БІЛЕЦЬКА.

ДО РЕДАКЦІЇ надійшов лист від Сергія, мешканця села Гоголів, що на Київщині, у якому він розповів про свою біду.

Чоловік надибав оголошення, в якому столична компанія пропонувала придбати абсолютно нове авто всього за три тисячі доларів. Це при тому, що ця модель навіть із великим пробігом коштує пересічно вдвічі більше. Звісно ж, така вигідна пропозиція привернула увагу Сергія, який давно мріяв про новеньку автівку, тож він без вагань зателефонував за вказаним номером. Йому відповіли, що пропозиція дійсна і машину можна отримати вже наступного тижня. А щоб компанія була впевнена у тому, що чоловік не передумає її купувати, потрібно внести аванс — половину зазначеної суми. На запитання щодо низької вартості автомобіля пояснили, що фірма тісно співпрацює з виробником.

Уже наступного дня Сергій уклав із фірмою договір і вніс аванс — півтори тисячі «зелених». Привітні співробітники пообіцяли доставити авто через два дні. Минув тиждень, другий, а автомобіля все не було. Коли Сергій зрозумів, що його обдурили, помчав зі своїм другом-юристом на ту фірму, де й з’ясувалося, що підписував він договір на зовсім інших умовах.

Компанія не зобов’язується, а саме може (або й ні) придбати автомобіль до кінця 2019-го. До того часу, пояснив Сергієві юрист, це підприємство або збанкрутує, або більше не купуватиме авто (у договорі зазначено «за бажанням»). Розірвання договору ніяк не вплине на ситуацію, адже за законом аванс не повертається. Навіть якщо подати на фірму в суд — нічого не вийде, бо ж Сергій сам підписався під їхніми умовами. Виходить, що потерпілий може лише попрощатися з втраченими коштами та мрією про автомобіль.

Юристи застерігають: у жодному разі не можна давати аванси та перші внески. Обов’язково перечитуйте всі пункти договору з особливою прискіпливістю. Зрештою, не ведіться на занадто низьку ціну, адже, як відомо, безкоштовний сир лише у мишоловці.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове