Архів
Вівторок,
20 лютого 2018 року

№ 14 (19561)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Світ на межі

НІМЕЧЧИНА. У Мюнхені завершилась 54-та міжнародна конференція з безпеки.

Докладніше...
Глобальне вторгнення в Європу

УГОРЩИНА. Прем’єр-міністр знову заявив про небезпеку імміграції для Європи.

Докладніше...
Курс на стандарти НАТО

РУМУНІЯ озброїться американськими ракетними комплексами «HIMARS».

Докладніше...
Адекватна відповідь

ІЗРАЇЛЬ завдав авіаудару по сектору Газа у відповідь на ракетний обстріл із цієї території.

Докладніше...
Нові санкції не за горами

США. Держсекретар Рекс Тіллерсон заявив про можливість нових санкцій проти Росії.

Докладніше...
Антитурецький фронт

СИРІЯ. Асад та сирійські курди домовилися разом протистояти турецькій армії.

Докладніше...
Гендерний прорив

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. Жінкам дозволили відкривати власний бізнес без згоди чоловіка або опікуна.

Докладніше...
Є союзники в ЄС

ЛИТВА підтримає Польщу в суперечці з Єврокомісією через неоднозначну судову реформу в країні.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Зимова Олімпіада-2018

Українське золото

Микола МОТОРНИЙ.

На спортивних аренах південнокорейського Пхьончхана тривають змагання Білої Олімпіади-2018. На жаль, більшість українських спортсменів далека від призових місць. Від ганьби вітчизняних фізкультурно-спортивних функціонерів порятував випускник Миколаївського національного університету кораблебудування Олександр Абраменко, здобувши золоту медаль на змаганнях із фристайла.

У СУПЕРФІНАЛІ з лижної акробатики Олександр виконав стрибок «Back Full-Full-Double Full» і набрав найкращу суму балів — 128,51. Срібну медаль здобув китаєць Цзя Цзунян (128,05 бала). «Бронза» в активі росіянина Іллі Бурова (122,17). Це наша перша медаль на нинішній зимовій Олімпіаді-2018 і за історію олімпійська нагорода у фристайлі. Інші українські олімпійці навіть не доходять до фіналів зі своїх дисциплін.

Так, у спринті в лижних гонках українці Олексій Красовський та Андрій Орлик не дісталися чвертьфіналу, посівши 70-те та 73-тє місця відповідно. У змаганні жінок Марина Анцибор і Тетяна Антипенко фінішували на 54-й та 56-й позиціях і не вийшли до 1/4 фіналу. У гірськолижному спорті (комбінація) Іван Ковбасюк із 57-м результатом не потрапив до фіналу. Олена Шхумова та Олена Стецьків у санному спорті після трьох спроб посіли 26-те та 28-ме місця і пропустили фінал. Найкращий результат серед наших біатлоністів у Віти Семеренко — 14 місце.

Щоправда, українці мають іще одну золоту медаль. Вона на рахунку фігуристки Олени Савченко, яка виступає… за команду Німеччини. У парі з Бруно Массо Олена стала чемпіонкою Олімпіади серед спортивних пар.

Олена Савченко родом з Обухова на Київщині. Разом зі Станіславом Морозовим 2000-го стала чемпіонкою світу серед юніорів, а 2002-го виступила під українським прапором на Олімпіаді в Солт-Лейк-Сіті. Потім пара розпалася, Савченко виїхала до Німеччини, де почала виступати з Робіном Шелкови. Тривалий час цей дует вважався одним із найсильніших — виграв п’ять чемпіонатів світу, чотири чемпіонати Європи і бронзові нагороди на Олімпіадах 2010-го і 2014 року.

Після Ігор у Сочі Шелкови завершив кар’єру, а Савченко почала виступати в дуеті з на п’ять років молодшим 29-річним французом Бруно Массо. Нова пара виборола «бронзу» і «срібло» двох останніх чемпіонатів світу, а також дві срібні нагороди на Євро — 2016 і 2017 років.

За словами південнокорейських офіційних осіб, Ігри-2018 обійдуться країні в сім мільярдів доларів. Такі «скромні» витрати пояснюються тим, що велика частина об’єктів була збудована раніше, коли Пхьончхан претендував на Олімпіади 2010 і 2014 років.

Згідно з прогнозом Дослідницького інституту Республіки Корея, Олімпійські ігри 2018 року принесуть державі прибуток розміром 61 мільярд доларів США. Ця сума додаватиметься до національного валового внутрішнього продукту протягом наступних років. Експерти прогнозують, що десятки мільярдів дадуть також додаткові доходи від туризму в наступні 10 років, коли іноземці забажають розширити свої знання про країну. Прибуток, який отримає Корея від Олімпіади-2018, вп’ятеро перевищить дохід від Олімпіади-1998 в Сеулі.

Готуючись до Ігор, корейці використовували екологічно чисті матеріали і технології, зберігаючи природу. Але потрапили під світовий осуд, коли знищили заповідник із 500-літніми деревами на горі Гарівон для будівництва швидкісного спуску гірськолижників.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Злидні обсіли
Читати
Все пізнається у порівнянні
Читати
Що їли
Читати
Обережно на водоймах!
Читати
Не показуємо результату
Читати
Копієчка до копієчки...
Читати
Морська відповідь
Читати
На субсидійних ін’єкціях
Читати
Безробіття таке ж масштабне
Читати
На звіра і ловці біжать
Читати
Знайшли нову домівку
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове