Архів
П’ятниця,
9 лютого 2018 року

№ 11 (19558)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Соромно за наших чільників

СУЧАСНІ ненажерливі пани, прийнявши пенсійну і медичну реформи, нанесли нищівного удару пересічним українцям. Через поганий стан здоров’я та неналежні умови життя вони і так є уразливими, а після цих реформ приречені на вимирання.

Можновладці повели наступ на українську пісню, культуру, мову, пресу. Телебачення — суцільне політичне шоу.

Доти, доки у владних кріслах сидітимуть перевертні, Україна не підніметься. Про це свідчить період після Майдану. Україна втрачає синів, іде невиправдана війна, чиниться геноцид народу. Працездатне населення змушене виїжджати за кордон у пошуках роботи. Ми втрачаємо те, що мали. Сьогодні повністю залежимо від МВФ, Світового банку, США та Європи. Нами керують усі кому заманеться, тільки не українці, не справжні патріоти. Фальшивих і перефарбованих у нас вистачає. Це вони довели Україну до жебрацького стану, а народ загнали в кабалу. Нові пани мають злочинне єство. Тому на виборах треба проголосувати так, щоб перевертні не змогли ступити навіть на поріг владних кабінетів.

Б. П. МАКАРЧУК.

с. Кальна

Деражнянського району

Хмельницької області.

 

На власному прикладі переконався у правдивості того, що пишуть у газеті: багато ліків малоефективні, а випускають їх тільки для того, щоб здерти з людей гроші й таким чином нажитися. Нерідко аптеки домовляються з лікарями, ті призначають певні препарати, а бідолашні хворі платять, бо вірять. Навіть самі лікарі, ті, що сумлінніші, кажуть про недієвість тих чи інших пігулок і про підробки. А пацієнти надіються, витрачаючи сотні, тисячі гривень за один лише препарат. Мене цікавить, чому відповідні органи досі не зайнялися цим шахрайським бізнесом?

Василь БЕСАРАБ.

м. Черкаси.

 

Глава уряду постійно організовує «брехвінги», на яких зі знанням справи розповідає про блага, які на нас чекатимуть. Зважаючи на вже чинні новації, бачимо, що собі влада підготувала булку з маслом, а нам — сухарика, і то не відразу, а спершу годували жданиками, змальовуючи заманливі перспективи. Ох і вміють же, вражі діти, брехати!

Іван СКОРОМНИЙ.

с. Верхня Терса

Гуляйпільського району

Запорізької області.

 

Часто замислююсь над тим, чому ми, українці, не живемо в спокої. Проаналізувавши нашу історію від гетьманів до сьогодення, дійшов висновку: в нас ніколи не було та й нині немає між собою єдності, згуртованості. Натомість — зрада, бажання наживи, нехтування інтересами держави, народу. Ото ходять наші політики по всьому світу, канючачи крихти з панського столу, бо своє вже розікрали, — соромно за них. Україна така багата, що до нас повинні йти з пропозиціями, проханнями, а не з ультиматумами, умовами і т.д.

Віталій ШМАЛІЙ.

с. Бабайківка

Царичанського району

Дніпропетровської області.

 

Чинне виборче законодавство — розсадник корупції в органах державної влади. А нам пропонують лише прикрасити фасад цього законодавства відкритими партійними списками та забороною передвиборної реклами. Та це, крім скорочення витрат шахраїв, практично нічого не змінить, як і всі ті реформи, запроваджені владою, після яких життя українського народу тільки погіршується. Тому виборчі документи мають розробляти фахівці з державотворення, юристи, економісти з участю громадськості. У новому українському виборчому законодавстві повинна бути відсутня політика матеріальних пріоритетів. Тільки демократичні принципи і верховенство права. І щоб злочинні зазіхання на інтереси держави та народу України каралися позбавленням волі на довгі роки. Тільки тоді ми зможемо мати незалежну економічно сильну й успішну державу, яка забезпечуватиме добробут усіх без винятку громадян.

Володимир БЛИЗНЮК.

Барвінківський район

Харківської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове