Архів
П’ятниця,
9 лютого 2018 року

№ 11 (19558)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

«Я інвалід І групи з трудовим стажем, одержую субсидію. Підкажіть, будь ласка, чи маю право на соціальну допомогу?»

Світлана ТЕРЕЩЕНКО.

м. Ворожба

Білопільського району

Сумської області.

 

НА ЗАПИТАННЯ читача відповідає заступник начальника управління — начальник відділу грошових виплат та компенсацій управління соціального захисту населення Білопільської райдержадміністрації Ірина Вікторівна Вдовкіна:

— Згідно з постановою Кабміну від 12.04.2017 р. «Деякі питання використання коштів державного бюджету для виконання заходів із соціального захисту дітей, сімей, жінок та інших найбільш вразливих категорій населення», якою затверджено порядок виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим, особам та дітям з інвалідністю, ви, Світлано Анатоліївно, маєте право звернутися для отримання такої допомоги до нашого управління з відповідною заявою та копією паспорта, реєстраційним номером облікової картки платника податків і висновком медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності. Розмір допомоги з 01.01.2018 р. становить 686,5 грн. (50% установленого законом на дату звернення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність).

Також можете звернутись як особа з інвалідністю по зору І групи до Ворожбянської міської ради для одержання одноразової допомоги, розмір якої 2018-го — 500 грн. Крім заяви, необхідно подати такі ж документи, як і при зверненні по вищевказану допомогу.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове