Архів
П’ятниця,
9 лютого 2018 року

№ 11 (19558)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Доведеться пересівати

ДУЖЕ тепла й довга видалась торішня осінь, яка плавно перейшла в перший місяць зими. У багатьох городників посіяні під зиму петрушка, кріп, цибуля, щавель, редиска попроростали. А мороз не забарився — зима бере своє. Вимерзне все, непокояться люди, доведеться навесні пересівати.

Найімовірніше, так, хіба що щавель як багаторічна рослина встоїть у суворий холод.

На майбутнє майте на увазі, що для підзимних посівів грядки з нарізаними борознами у жовтні варто лише підготувати, а засівати — в листопаді, за день-два до замерзання ґрунту або випадання снігу. В разі, коли цей момент ви проґавили, сівбу ліпше перенести на ранню весну по мерзлоталому ґрунту.

Версія для друку          До списку статтей

ЧИ БІЛИЛИ ви стовбури дерев у своєму садку восени? Якщо ні, це слід зробити обов’язково наприкінці зими. І навіть коли так, оновити побілку аж ніяк не буде зайвим. Адже саме на зламі зими і приходу весни кора дуже вразлива. Тоді як багато хто із садівників бере до рук щітку мало не перед Травневими святами. Воно-то гарно, ошатно, але користі вже набагато менше. Отже, поговоримо про те, чому білити потрібно саме у вищезгадану пору та подамо рецепти сумішей.

Вельми дощова осінь, а за нею і зима з опадами завдали чимало клопоту власникам приватних обійсть. Надто там, де вони розташовані на глинистих ґрунтах. Вихід є — викопати канаву. А коли такої можливості нема? Допоможе льодоруб. Як саме з ним працювати, аби пробурити свердловину, розповімо в одному з матеріалів.

Усе більше сільських жінок приохочуються до квітів, плекають на подвір’ї красу. Купити розсаду тих же, скажімо, петуній у багатьох «рука не піднімається» — гроші потрібні на нагальніше. Сіймо самі, вже у лютому. Читайте «ДГ».

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове