Архів
П’ятниця,
9 лютого 2018 року

№ 11 (19558)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей
  • Світ захоплень

Смачні букети

Тетяна Ярмоленко.

У ТВОРЧОЇ людини творчий підхід до всього. Маючи фантазію, підкріплену наполегливістю, навіть із підручних матеріалів можна виготовити справжнє диво. Уявіть собі, наша сьогоднішня героїня з овочів, фруктів, а також інших продуктів, які ми майже щодня купуємо в магазинах, робить їстівні букети.

Віта Нижник — учитель англійської мови, заступник директора однієї зі шкіл міста Гадяч Полтавської області. Нині у відпустці у зв’язку з доглядом за дитиною. Двоє старших синів, 19 та 14 років, разом із чоловіком допомагають у вихованні маленької донечки.

— Перший витвір не можна не пам’ятати. 25 січня нашу сім’ю запросили на ювілей до товариша, кума, цікавої і творчої особистості. Попередили, що вечірка буде в білих тонах. Тут і прийшла ідея створити букет із шампіньйонів, цвітної капусти, часнику, цибулі, яблук, калини, горіхів, — розповідає майстриня.

Звичайно, після успішного дебюту захотілось зробити ще щось оригінальне. Тривалі пошуки серед тематичної флористики, навчання дали позитивні результати. Друзі стали поціновувачами букетів Віти. Перше замовлення жінка отримала 1 березня, а вже 1 липня цього ж року робила свій ювілейний — сотий(!) букет.

Індивідуальний підхід до кожного замовлення — основа успіху. Потрібно узгоджувати з кожним клієнтом все до дрібниць, враховуючи не лише асортимент композиції, а й колір, у якому потрібно виконати це замовлення.

Подальша доля таких букетів визначена заздалегідь: море емоцій, усмішок, кількагодинна фотосесія та… поїдання.

Велику увагу Віта приділяє вибору інгредієнтів. Всі вони закуповуються для кожного букета окремо.

— Замовлення приймаються мінімум за день до свята, це обумовлено специфікою роботи. Компоненти букета повинні бути максимально свіжими та соковитими. У Гадячі важко знайти щось екзотичне, тому дещо замовляю через Інтернет, використовую і вирощену на власному городі продукцію, — розповідає В. Нижник.

Часу на виготовлення такого подарунка іде від півтори до трьох годин, розмір має значення. Адже можна замовити виріб 25 см у діаметрі, 35-40 см, 50 см і більше. Замовлення надходять із сусідніх сіл, а також із Лохвиці, Зінькова, Полтави, Києва. Інколи доводиться передавати букети автобусом.

З’явилися вже постійні замовники, які завжди з нетерпінням очікують бажаного букета.

Тож якщо ви ламаєте собі голову, що подарувати рідним, знайомим, близьким — щоб і око помилувало, й користь дало — рішення знайдено. Їстівні композиції матимуть ефектний вигляд на тлі інших презентів.

Версія для друку          До списку статтей

ЧИ БІЛИЛИ ви стовбури дерев у своєму садку восени? Якщо ні, це слід зробити обов’язково наприкінці зими. І навіть коли так, оновити побілку аж ніяк не буде зайвим. Адже саме на зламі зими і приходу весни кора дуже вразлива. Тоді як багато хто із садівників бере до рук щітку мало не перед Травневими святами. Воно-то гарно, ошатно, але користі вже набагато менше. Отже, поговоримо про те, чому білити потрібно саме у вищезгадану пору та подамо рецепти сумішей.

Вельми дощова осінь, а за нею і зима з опадами завдали чимало клопоту власникам приватних обійсть. Надто там, де вони розташовані на глинистих ґрунтах. Вихід є — викопати канаву. А коли такої можливості нема? Допоможе льодоруб. Як саме з ним працювати, аби пробурити свердловину, розповімо в одному з матеріалів.

Усе більше сільських жінок приохочуються до квітів, плекають на подвір’ї красу. Купити розсаду тих же, скажімо, петуній у багатьох «рука не піднімається» — гроші потрібні на нагальніше. Сіймо самі, вже у лютому. Читайте «ДГ».

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове