Архів
Вівторок,
6 лютого 2018 року

№ 10 (19557)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Розлучення по-англійськи

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ не набуде ніяких форм членства в Митному союзі ЄС після Brexit.

Докладніше...
Російські «інтернаціоналісти»

СИРІЯ. Російська авіація завдала серію ракетних ударів по містах у провінції Ідліб, у тому числі по мирних житлових кварталах.

Докладніше...
Крок на упередження

В ЕСТОНІЇ почалися навчання з участю військовослужбовців НАТО.

Докладніше...
Країна як сімейний бізнес

АЗЕРБАЙДЖАН. Ільхам Алієв оголосив позачергові президентські вибори.

Докладніше...
Безпековий політичний маневр

СЕРБІЯ і ЧОРНОГОРІЯ можуть у пришвидшеному порядку увійти до ЄС.

Докладніше...
Середземноморський триумвірат

КІПР. Чинний президент знову обраний на наступний термін.

Докладніше...
Благословення не завадить

ПІВДЕННА КОРЕЯ. МОК уперше в історії запросив делегацію Ватикана на зустріч перед Олімпіадою-2018.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Калейдоскоп перемог

Микола МОТОРНИЙ.

Дзюдо. У португальському місті Одівелаш завершився Відкритий Кубок Європи із дзюдо серед жінок. У фіналі суперважкої категорії (понад 78 кілограмів) зустрілися дві українки — Єлизавета Каланіна і Галина Тарасова. Золоту медаль виграла Каланіна. Тарасова — срібна призерка. Бронзовими медалістами Відкритого Кубка Європи серед чоловіків, який паралельно проходив у Софії (Болгарія), стали українці Артем Лесюк (60 кг), Богдан Ядов і Каро Марандян (обидва — 66 кг), Данило Гуцол (100 кг) та Андрій Колесник (понад 100 кг).

Легка атлетика. Вихованка Броварського вищого училища фізичної культури Аліна Шух виграла свій перший старт сезону «InternationaCombined Events Meeting» із багатоборства, який проходив в Таллінні. Шух набрала 4375 очок, пробігши 60 метрів із бар’єрами за 8,98 секунди, стрибнувши на 177 сантиметрів у висоту, штовхнувши ядро ​​на 13 метрів 40 сантиметрів, стрибнувши в довжину на 615 сантиметрів і пробігши 800 метрів за 2:16,61. Цей результат дав змогу українці захистити титул чемпіонки турніру.

До речі, у 2017 році Шух встановила в Таллінні світовий рекорд U-20, показавши результат 4542 очки. Таким чином, Аліна посіла п’яте місце світового рейтингу і третє — європейського в цьому сезоні. Вона має всі шанси потрапити на чемпіонат світу в приміщенні у Бірмінгемі, куди відбирають 12 найкращих багатоборок сезону.

* * *

Українські легкоатлетки Юлія Левченко та Катерина Табашник успішно виступили на етапі IAAF «World Indoor Tour» в Карлсруе (Німеччина). У секторі стрибків у висоту Левченко і Табашник поступилися тільки болгарці Мірелі Деміревій. Наші дівчата синхронно зупинилися на висоті 192 сантиметри (Табашник повторила особистий рекорд), а легкоатлетка з Болгарії взяла планку 195 сантиметрів і оновила особистий рекорд у приміщенні.

Теніс. 15-річна київська школярка Марта Костюк здобула свій другий дорослий чемпіонський титул. Цього разу в австралійському Берні українка перемогла у фіналі «Caterpillar Burnie International» швейцарку Вікторію Голубич — 6:4, 6:3. Уточнимо, що Голубич була першою сіяною на турнірі. За перемогу в цих змаганнях Марта отримає 80 рейтингових очок, що зарахує її до топ-200 світового рейтингу.

Бокс. Міжнародна боксерська асоціація визнала Олександра Хижняка найкращим боксером світу, незалежно від вагових категорій, у 2017 році.

Останній раз таку нагороду український боксер отримував у 2011 році. Сімома роками раніше найкращим боксером планети ставав Олександр Усик.

Нагадаємо, за результатами виступів у 2017 році Олександр Хижняк здобув усі можливі золоті нагороди на провідних боксерських стартах. Спочатку Олександр став чемпіоном Європи у віковій групі до 22 років, а згодом ще й удостоївся титулу найкращого боксера на чемпіонаті Європи у Харкові та «золота» світової першості в Гамбурзі.

* * *

У Сочі відбувся другий півфінальний поєдинок Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS). На ньому визначився суперник українця Олександра Усика по фіналу турніру. Росіянин Мурат Гассієв здолав кубинця Юніера, об’єднавши чемпіонські пояси за версіями IBF і WBA у важкій вазі. Тепер він зустрінеться з Усиком у фіналі WBSS, який відбудеться 11 травня в Саудівській Аравії. Переможець об’єднає всі пояси у важкій вазі, отримає трофей імені Мухаммеда Алі і чек на 10 млн доларів. До речі, Усик піднявся в рейтингу найкращих боксерів світу BoxRec і став другим українцем в історії, якому вдалося об’єднати чемпіонські пояси WBO і WBC.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Скільки можна?
Читати
Гібридна країна
Читати
Приречені на вічні заробітки
Читати
Доганяємо НАТО?
Читати
Де найсовісніші чиновники
Читати
Вже статки не приховають
Читати
Порахували «євробляхи»
Читати
Грип лютує
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове