Архів
Вівторок,
6 лютого 2018 року

№ 10 (19557)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Розлучення по-англійськи

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ не набуде ніяких форм членства в Митному союзі ЄС після Brexit.

Докладніше...
Російські «інтернаціоналісти»

СИРІЯ. Російська авіація завдала серію ракетних ударів по містах у провінції Ідліб, у тому числі по мирних житлових кварталах.

Докладніше...
Крок на упередження

В ЕСТОНІЇ почалися навчання з участю військовослужбовців НАТО.

Докладніше...
Країна як сімейний бізнес

АЗЕРБАЙДЖАН. Ільхам Алієв оголосив позачергові президентські вибори.

Докладніше...
Безпековий політичний маневр

СЕРБІЯ і ЧОРНОГОРІЯ можуть у пришвидшеному порядку увійти до ЄС.

Докладніше...
Середземноморський триумвірат

КІПР. Чинний президент знову обраний на наступний термін.

Докладніше...
Благословення не завадить

ПІВДЕННА КОРЕЯ. МОК уперше в історії запросив делегацію Ватикана на зустріч перед Олімпіадою-2018.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Корисно знати

Пільговий проїзд

Підготувала
Надія ПРОЦКО.

Відмова перевізника від передбаченого законом пільгового перевезення громадян, зокрема учасників бойових дій, є незаконною. Про це інформує юридична служба Збройних сил України.

«ДОСИТЬ часто трапляються випадки, коли перевізник відмовляє у пільговому перевезенні учасникам бойових дій у зв’язку з відсутністю компенсацій чи непідписанням із ним договору про пільгові перевезення. Проте такі дії є неправомірними, а будь-яка відмова у перевезенні пільгових категорій населення — незаконна», — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що, незалежно від компенсацій чи наявності договорів про пільговий проїзд із перевізником, відповідні закони України щодо окремих категорій громадян продовжують діяти, а право пільговиків на безкоштовний проїзд не зникає, не може бути обмежене і має бути забезпечене перевізником.

З цього приводу Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ в ухвалі від 23.11.2016 р. у справі №752/16965/15-ц зазначив: «Автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, крім випадків, передбачених законом. Безпідставна відмова від пільгового перевезення тягне за собою відповідальність згідно із законом».

Відповідно до ст. 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення безпідставна відмова у передбаченому законом пільговому проїзді громадян тягне за собою накладення штрафу на водіїв транспортних засобів і суб’єктів підприємницької діяльності в розмірі восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Водночас Інструкцією з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення Держінспекцією України з безпеки на наземному транспорті, затвердженою наказом Міністерства інфраструктури України від 24.04.2013 р. №254, встановлено порядок оформлення документів та розгляду справ щодо адміністративних правопорушень у сфері автомобільного транспорту, уповноваженими на те посадовими особами Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті та її територіальними органами.

У разі відмови в пільговому проїзді можна звернутись із заявою або скаргою (її зразок є на сайті юридичної служби ЗС України) до працівників поліції або територіального управління Державної служби України з безпеки на транспорті.

Для ефективного ужиття заходів за скаргою юристи радять запам’ятати номер маршруту, державний номер автобуса та надати інформацію про перевізника.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Скільки можна?
Читати
Гібридна країна
Читати
Приречені на вічні заробітки
Читати
Доганяємо НАТО?
Читати
Де найсовісніші чиновники
Читати
Вже статки не приховають
Читати
Порахували «євробляхи»
Читати
Грип лютує
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове