Архів
Вівторок,
6 лютого 2018 року

№ 10 (19557)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Розлучення по-англійськи

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ не набуде ніяких форм членства в Митному союзі ЄС після Brexit.

Докладніше...
Російські «інтернаціоналісти»

СИРІЯ. Російська авіація завдала серію ракетних ударів по містах у провінції Ідліб, у тому числі по мирних житлових кварталах.

Докладніше...
Крок на упередження

В ЕСТОНІЇ почалися навчання з участю військовослужбовців НАТО.

Докладніше...
Країна як сімейний бізнес

АЗЕРБАЙДЖАН. Ільхам Алієв оголосив позачергові президентські вибори.

Докладніше...
Безпековий політичний маневр

СЕРБІЯ і ЧОРНОГОРІЯ можуть у пришвидшеному порядку увійти до ЄС.

Докладніше...
Середземноморський триумвірат

КІПР. Чинний президент знову обраний на наступний термін.

Докладніше...
Благословення не завадить

ПІВДЕННА КОРЕЯ. МОК уперше в історії запросив делегацію Ватикана на зустріч перед Олімпіадою-2018.

Докладніше...
Версія для друку          На головну

Увага: «демонтаж системи»

Устина ГРЕЧАНЮК.

ЧЕТВЕРТОГО лютого тисячі людей на заклик лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі вийшли на протестну акцію «Марш за майбутнє». Нагадаємо, останній подібний захід, який відбувся майже місяць тому, завершився штурмом радикально налаштованими мітингувальниками Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац).

Про проведення акції екс-президент Грузії оголосив 26 січня, відразу після того, як Апеляційний суд міста Києва призначив йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Випадково чи ні, але, виявилося, саме на 4 лютого заплановано ще кілька масових заходів у центрі столиці. Зокрема, на Хрещатику проводили акцію власники автомобілів на європейських номерах. Водночас на майдані Незалежності, де учасники «Маршу за майбутнє» збиралися провести віче, за одну ніч «виросли» численні металеві конструкції із напнутими на них синьо-жовтими полотнищами, з нагоди, як пояснили у Київській ОДА, святкування 100-річчя Української Народної Республіки. Тож усі проходи до Хрещатика, якими мала рухатися від парку Шевченка колона «Маршу за майбутнє», були перекриті посиленими поліцейськими кордонами. Організатори оперативно змінили маршрут: через вулицю Володимирську до Європейської площі.

Як повідомила Нацполіція, за порядком того дня стежили більш ніж дві тисячі правоохоронців, і стільки ж людей узяли участь у марші. Але, кажуть очевидці, на Європейській площі зібралося близько 10 тисяч мітингувальників. Зі сцени виступали організатори маршу, зокрема й Міхеїл Саакашвілі, який заявив, що «сьогоднішній захід — це початок демонтажу системи». Перший крок — відставка Президента, затим проведення позачергових парламентських виборів. Водночас багато людей у натовпі наголошували, що прийшли на мітинг не заради того, щоб підтримати когось із політиків, а тому, що вже не в змозі склавши руки споглядати те, що коїться у країні...

Після закінчення мітингу було сформовано автоколону, яка рушила у село Козин неподалік Києва до будинку Петра Порошенка, аби передати йому запрошення на наступне віче, заплановане на майдані Незалежності на 18 лютого. Чи вдалося це зробити, організатори автопробігу не повідомили...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Скільки можна?
Читати
Гібридна країна
Читати
Приречені на вічні заробітки
Читати
Доганяємо НАТО?
Читати
Де найсовісніші чиновники
Читати
Вже статки не приховають
Читати
Порахували «євробляхи»
Читати
Грип лютує
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове