Архів
Вівторок,
6 лютого 2018 року

№ 10 (19557)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Розлучення по-англійськи

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ не набуде ніяких форм членства в Митному союзі ЄС після Brexit.

Докладніше...
Російські «інтернаціоналісти»

СИРІЯ. Російська авіація завдала серію ракетних ударів по містах у провінції Ідліб, у тому числі по мирних житлових кварталах.

Докладніше...
Крок на упередження

В ЕСТОНІЇ почалися навчання з участю військовослужбовців НАТО.

Докладніше...
Країна як сімейний бізнес

АЗЕРБАЙДЖАН. Ільхам Алієв оголосив позачергові президентські вибори.

Докладніше...
Безпековий політичний маневр

СЕРБІЯ і ЧОРНОГОРІЯ можуть у пришвидшеному порядку увійти до ЄС.

Докладніше...
Середземноморський триумвірат

КІПР. Чинний президент знову обраний на наступний термін.

Докладніше...
Благословення не завадить

ПІВДЕННА КОРЕЯ. МОК уперше в історії запросив делегацію Ватикана на зустріч перед Олімпіадою-2018.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Загроза екологічної катастрофи

Михайло ВЕДМІДЬ.

НАПРУЖЕНІСТЬ на Донбасі не спадає. Члени незаконних збройних формувань продовжують обстрілювати позиції Збройних сил України, зокрема й із важкого озброєння, забороненого «Мінськом». Крім того, на низці ділянок фіксуються випадки проведення розвідки і активність ворожих снайперів. Протягом минулого тижня троє українських захисників загинули, ще 12 дістали поранень та бойових травмувань.

Як повідомлялося, наприкінці січня Росія відправила на окуповану територію Донбасу ще один, 73-й, «гуманітарний конвой». У Міноборони України з посиланням на дані військової розвідки поінформували: «Встановлено, що 25 січня черговий так званий «гуманітарний конвой» із РФ доставив на тимчасово окуповану територію Донбасу вантаж військового призначення для російських окупаційних військ, зокрема технічні засоби розвідки і радіостанції». За словами речника МОУ з питань АТО, «попри заяви керівництва Російської Федерації щодо виключно мирного призначення вантажів таких «конвоїв» вони є одним зі способів підтримки псевдодержавних терористичних утворень на сході України».

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) вкотре сповістила, що колабораціоністська адміністрація ОРДО продовжує свідомо ігнорувати заявки підприємств Донбасу про надання гарантій безпеки для проведення обслуговування та ремонту об’єктів інфраструктури, які розташовані вздовж лінії розмежування сторін. На деяких ділянках це загрожує екологічною катастрофою. «Схоже, російсько-окупаційна влада «турбується» про мешканців Донбасу лише на словах, свідомо ігноруючи вирішення нагальних проблем цивільного населення та питань життєзабезпечення регіону», — йдеться у заяві української сторони СЦКК.

До санкційного «чорного списку» міністерства фінансів США з кількох сотень російських бізнесменів і політиків, яким відтепер обмежено зовнішньоекономічну діяльність і заборонено в’їзд до США, наприкінці січня додався й десяток членів угруповань «ДНР» і «ЛНР» — дев’ять так званих «міністрів народних республік», один «заступник міністра», а також колишній луганський чиновник та його родич.

Ватажки бойовиків і представники їхніх силових структур перебували у «чорному списку» й раніше. Нині ж до так званої «кремлівської доповіді» потрапили ті, хто відповідає за фінанси, безпеку, інформацію та стратегічні для угруповань «ЛДНР» ресурси — пальне і енергетику.

Тим часом окупаційна адміністрація «ЛНР» примушує отримувати псевдопаспорти фейкової «республіки». Насамперед це стосується співробітників самих «адміністрацій», а також учителів та лікарів. Про це ресурсу LIGA.net повідомили кілька місцевих жителів тимчасово окупованого Луганська. За словами співрозмовників, нововведення мало кому подобається. Вони розповіли, що розважливі люди неохоче отримують фейкові документи. «Хто любить рашку, звичайно, це підтримують, там їм обіцяють якесь працевлаштування у Москві, — каже луганчанка Марина. — Я ж поки що «дружу» з головою. Моя Батьківщина — Україна. Луганськ — це Україна, і нічого змінювати у своєму житті не буду. Якщо стане зовсім нестерпно, тоді виїду».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Скільки можна?
Читати
Гібридна країна
Читати
Приречені на вічні заробітки
Читати
Доганяємо НАТО?
Читати
Де найсовісніші чиновники
Читати
Вже статки не приховають
Читати
Порахували «євробляхи»
Читати
Грип лютує
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове