Архів
П’ятниця,
2 лютого 2018 року

№ 9 (19556)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Лютий Наша пошта
  • За рубежем
Урядова законодавча ініціатива

МОЛДОВА. Уряд схвалив внесення в конституцію пункту про євроінтеграцію.

Докладніше...
Зводять власний термінал

НІМЕЧЧИНА почала будувати власний термінал зрідженого газу для зменшення залежності від російського блакитного палива.

Докладніше...
Імміграційний компроміс

США. Дональд Трамп представив конгресу новий імміграційний план США.

Докладніше...
Справжня боротьба з корупцією

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. Генпрокуратура продемонструвала колегам у всьому світі, як треба боротися з нечистими на руку чиновниками.

Докладніше...
Реальна загроза

В ІТАЛІЮ на човнах таємно прибули півсотні бойовиків «ІДІЛ».

Докладніше...
Неділя — не для шопінгу

У ПОЛЬЩІ обмежили торгівлю по неділях.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Слово про сучасницю

Нехай молодь заздрить

Дарина Аристархова.

Кожна людина має мрію. Мала її і Галина Герасимова. Певною мірою вона збулася, коли жінці виповнилося 70 років. Утім, про все по порядку.

ГАЛИНА народилася в сім’ї, де підростало п’ятеро дітей. Коли була підлітком, у Ржищеві знімали фільм «Дніпро горить». Його творці помітили на вулиці гарненьку біляву дівчинку і запропонували знятися в одному з епізодів. Але батьки не дозволили... Галина дуже тоді засмутилася. Сказала собі: «Виросту, стану знаменитою...»

Дівчина дорослішала. Вийшла заміж за військового, із ним переїздила з місця на місце. Народилися дві донечки. У 1970-х роках чоловіка перевели до Києва. Як і більшість жінок, Галина завжди намагалася мати гарний та стильний вигляд. В радянські часи це було не так просто — дефіцит відчувався скрізь. Багато хто сам шив собі одяг.

— Я працювала в НДІ оператором ЕОМ. Можливості діставати модні речі у мене не було, а у магазинах майже нічого купляти. Якщо десь щось «викидали», хапали усе, навіть не свого розміру. Потім мінялися речами зі співробітниками. Але навіть за таких умов наші жінки були гарними, доглянутими.

Часи змінилися. Нині пані Галина пенсіонерка. Проте про жіночність не забуває. Старший онук Іліан (а загалом їх у неї п’ятеро), який вчиться на режисера, хоче стати ще й професійним фотографом, тож влаштував бабусі фотосесію. Світлини виклав у соціальних мережах. Так сталося, що саме тоді українська редакція французького журналу «L’OFFICIEL» шукала модель поважного віку. Побачивши фотографії Галини, запросили її на зйомку.

— Спочатку я почувалася досить скуто, — згадує сімдесятирічна модель. — А потім, як кажуть, відчула смак. Фотограф сказав, що я природжена модель. Зрозуміло, що він хотів мене підбадьорити, але було дуже приємно. Здалося, що я перемогла вік, помолодшала на кілька десятків років.

Фотосесія вийшла дуже вдалою, жінку почали запрошувати зніматися інші видання, телебачення. Сьогодні вона українська модель найповажнішого віку, що навіть зазначено у Книзі рекордів України.

— Я завжди схилялася до думки, що жінка повинна мати вигляд на свій вік. Косметикою користувалася дуже мало, — розповідає Галина. — А зараз подобається, коли мені роблять зачіску, макіяж, змінюють стиль. Нещодавно довелося позувати у величезному старовинному капелюсі й чудернацькій червоній сукні. Люблю такі експерименти.

Галина зберегла струнку статуру. Вона ніколи не дотримувалась жодних дієт і вважає, що здоровій людині вони не потрібні. А ще каже, що ніколи не сиділа без діла. Також вважає, що у поважного віку є свої переваги.

— Гадаю, що з віком приходить розуміння — дім, сім’я, турботи будуть вічно, і всіх справ не переробиш. Потрібно вміти знаходити час і для себе. Стандартів краси не існує. Хто сказав, що гарна жінка — лише молода і з параметрами 90х60х90? Люблять усіх. А найголовніше те, що у людини всередині. Зовнішність — віддзеркалення внутрішньої суті. І ніколи не треба думати, що найкращі роки вже позаду. Життя сповнене несподіванок, і часто дуже приємних! Молодь ще нам заздритиме.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Найшла коса на камінь
Читати
Заборгували
Читати
Суспільство криміналізується
Читати
Кому безвіз потрібен
Читати
Проїзд здорожчає
Читати
Звільнили «дзюдоїста»
Читати
Хто у світі голодує
Читати
Заробітчанський призов
Читати
Ставка на курей
Читати
Лікуватись по-новому
Читати
Штрафи не допомогли
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове