Архів
П’ятниця,
2 лютого 2018 року

№ 9 (19556)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Лютий Наша пошта
  • За рубежем
Урядова законодавча ініціатива

МОЛДОВА. Уряд схвалив внесення в конституцію пункту про євроінтеграцію.

Докладніше...
Зводять власний термінал

НІМЕЧЧИНА почала будувати власний термінал зрідженого газу для зменшення залежності від російського блакитного палива.

Докладніше...
Імміграційний компроміс

США. Дональд Трамп представив конгресу новий імміграційний план США.

Докладніше...
Справжня боротьба з корупцією

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. Генпрокуратура продемонструвала колегам у всьому світі, як треба боротися з нечистими на руку чиновниками.

Докладніше...
Реальна загроза

В ІТАЛІЮ на човнах таємно прибули півсотні бойовиків «ІДІЛ».

Докладніше...
Неділя — не для шопінгу

У ПОЛЬЩІ обмежили торгівлю по неділях.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Обережно: шахраї

Сім разів перевір

Віталій ОЗЕРСЬКИЙ.

Квартирні шахраї, які зазвичай орудують у мегаполісах, дісталися й невеликих містечок. Як не потрапити на їхню вудку, і що треба робити, коли все ж піймалися на аферу?

ЧОТИРИ студентки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя на Чернігівщині хотіли винайняти квартиру і почали шукати пропозиції через Інтернет. «Знайшли підходящу, — розповідає одна з дівчат, Тетяна Кулик. — Я зателефонувала за вказаним номером, поговорила з нібито власником і навіть домовилася про зустріч. Але здавачі квартири висунули умову — ми мали перерахувати їм на картку одну тисячу гривень завдатку».

Аби убезпечитися від шахрайства, дівчина попросила надіслати фотокопію паспорта власника житла. Незабаром файл надійшов. Після цього заспокоєна студентка перерахувала гроші на вказаний розрахунковий рахунок. Однак уже наступного дня номер, за яким телефонували, не відповідав, сторінку в соціальній мережі здавачі житла також оперативно видалили. Дівчата зрозуміли: їх кинули. «Ми не хотіли спускати на гальмах цю справу, — веде далі Тетяна. — Тому пішли за вказаною в паспорті адресою. Коли ж постукали у двері квартири і сказали, мовляв, ми з приводу оголошення, то почули у відповідь, що… дорослих немає вдома. Хоча я з упевненістю можу сказати: говорила жінка, а не дитина. Сказати, що ми були шоковані, — це не сказати нічого».

Ошукані дівчата зателефонували на гарячу лінію банку, що їх обслуговує. Там повідомили: кошти з рахунка зняли відразу. Що робити далі, студентки не знали. «Ми хотіли звернутися в поліцію, але не знали, чи там візьмуться за цю справу», — пояснює Тетяна. Зрештою добрі друзі таки наполягли, щоб дівчата звернулися до правоохоронців. Вони написали заяву і чекають відповідь.

За словами начальника сектору зв’язків із громадськістю Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Сергія Бриля, випадки квартирного шахрайства більш характерні для великих міст. Утім, лихий призвід — людям заохота… «За вказаним зверненням порушено кримінальне провадження за частиною 1-ю статті 190-ї Кримінального кодексу України. Це шахрайство. Воно карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років», — пояснив С. Бриль.

За словами прес-секретаря, найпоширенішими є випадки телефонного та інтернет-шахрайства. Тільки за минулий рік на території області їх зареєстровано кількасот. Зазвичай цим займаються особи, що відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Тож правоохоронці рекомендують добре перевіряти інформацію про людину, перш ніж перераховувати їй гроші.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Найшла коса на камінь
Читати
Заборгували
Читати
Суспільство криміналізується
Читати
Кому безвіз потрібен
Читати
Проїзд здорожчає
Читати
Звільнили «дзюдоїста»
Читати
Хто у світі голодує
Читати
Заробітчанський призов
Читати
Ставка на курей
Читати
Лікуватись по-новому
Читати
Штрафи не допомогли
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове