Архів
П’ятниця,
2 лютого 2018 року

№ 9 (19556)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Лютий Наша пошта
  • За рубежем
Урядова законодавча ініціатива

МОЛДОВА. Уряд схвалив внесення в конституцію пункту про євроінтеграцію.

Докладніше...
Зводять власний термінал

НІМЕЧЧИНА почала будувати власний термінал зрідженого газу для зменшення залежності від російського блакитного палива.

Докладніше...
Імміграційний компроміс

США. Дональд Трамп представив конгресу новий імміграційний план США.

Докладніше...
Справжня боротьба з корупцією

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. Генпрокуратура продемонструвала колегам у всьому світі, як треба боротися з нечистими на руку чиновниками.

Докладніше...
Реальна загроза

В ІТАЛІЮ на човнах таємно прибули півсотні бойовиків «ІДІЛ».

Докладніше...
Неділя — не для шопінгу

У ПОЛЬЩІ обмежили торгівлю по неділях.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • З літопису наших  днів

Де шукати управу?

Людмила
Стельмах (Кучеренко).

Полтавська область.

ЦЕ ВАЖКО збагнути, але факт залишається фактом — для того, щоб зустрітися з головним лікарем Миргородської центральної районної лікарні Ярославом Будним, членам Громадської ради при Миргородській РДА (ГР) довелося їхати в Полтаву. Бо «хронічно застуджений» головлікар, образно кажучи, чхати хотів на представників громадського сектору, їхні запрошення на засідання ГР, де розглядаються питання якості надання медичних послуг. Немає, вочевидь, у нього й здоров’я, аби реагувати на їхні запити щодо проблемних моментів у роботі лікарні. А скарг у Громадської ради від жителів Миргорода та району вже накопичилося не на одну теку. Та й самі активісти, трапляється, хворіють, тож бувають у ЦРЛ як пацієнти і стають свідками корупційних дій. Водночас керівництво закладу всіляко ухиляється від звітування про використання благодійних внесків тощо.

Лише коли Я. Будного викликав «на килим» директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак, головлікар ЦРЛ все ж зміг знехтувати «застудою» та приїхав до обласного центру. Ще й не сам. Привіз із собою групу підтримки: першого заступника голови Миргородської РДА Віктора Фесенка та хірурга Павла Щербаня.

Чи подалися б представники громадськості в область шукати управу на головлікаря ЦРЛ, якби на факти поборів, конфлікту інтересів, використання комунального лікарняного закладу для власного збагачення деяких медиків, лікарських помилок аж до фатальних належно реагувала місцева влада? Звісно, ні. Та з якоїсь причини (здогади щодо неї є!) вона цього робити не бажає.

За результатами зустрічі у Полтавській ОДА було ухвалено рішення: направити до Миргородської ЦРЛ комплексну комісію Департаменту охорони здоров’я, до якої включити членів Громадської ради.

Це перший на Полтавщині випадок, коли громадські активісти таки добилися перевірки діяльності своєї ЦРЛ у Департаменті охорони здоров’я. Хочеться сподіватися, що й не останній. Домагаються «розбору польотів» із керівництвом міської лікарні й лубенські активісти.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Найшла коса на камінь
Читати
Заборгували
Читати
Суспільство криміналізується
Читати
Кому безвіз потрібен
Читати
Проїзд здорожчає
Читати
Звільнили «дзюдоїста»
Читати
Хто у світі голодує
Читати
Заробітчанський призов
Читати
Ставка на курей
Читати
Лікуватись по-новому
Читати
Штрафи не допомогли
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове