Архів
Вівторок,
30 січня 2018 року

№ 8 (19555)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька

Вербиченька

Cторінку підготувала Устина ГРЕЧАНЮК.


Версія для друку          До списку статтей
  • Літа молодії

 ‘‘Чиста кварта’’ оплесків варта

Ігор Табінський.

м. Львів.

На фото автора: вокальний ансамбль «Чиста кварта» (зліва направо) — Анастасія Алендар, Юлія Баранець, Юлія Юзич та Катерина Баранець.

ЦІ ЧЕТВЕРО дівчат досить різні. Скажімо, десятикласниця Юля Баранець мріє стати програмістом і вже другий рік відвідує Львівську комп’ютерну академію. А Катруся Баранець — другокурсниця філологічного факультету Національного університету імені Івана Франка. Юля Юзич — теж на другому курсі, але у Львівській філії Київського університету культури і мистецтва. Опановує режисуру кіно і телебачення. Тоді як десятикласниця Анастасія Алендар іще остаточно не визначилась із майбутньою професією. Та всіх їх об’єднала любов до пісні. Дівчата дуже люблять співати, тож свого часу почали відвідувати студію естрадного вокалу «Подих весни». В процесі навчання під орудою художнього керівника Анни Кривути вони об’єднались у квартет «Чиста кварта». Кварта — це певний музичний інтервал.

Колектив ось уже чотири роки активно виступає на сценах обласного і районних центрів Львівщини, Хмельниччини, Києва, дає концерти у військових частинах і госпіталі, у школах і сиротинцях…

Репертуар дівчат здебільшого складають народні пісні: «Цвіте терен», «Ішов козак потайком», лемківська «Наша Аничка»… Молоді дарування намагаються кожній дати свою сучасну інтерпретацію. Лунають у їхньому виконанні і твори на слова Тараса Шевченка, зокрема «Думи мої».

А під час зимових свят «Чиста кварта» радувала глядачів і слухачів колядками і щедрівками «Нова радість», «Небо і земля», «Старий рік минає»…

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове