Архів
П’ятниця,
26 січня 2018 року

№ 7 (19554)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Адекватна відповідь

ШВЕЙЦАРІЯ. Відносини з ЄС стануть темою референдуму.

Докладніше...
На межі банкрутства

ВЕНЕСУЕЛА. Понад дві третини нафтопереробних заводів припинили роботу.

Докладніше...
Цивілізовано домовляються

МАКЕДОНІЯ перейменує головний аеропорт країни.

Докладніше...
Корейський «прорив»

ПІВНІЧНА КОРЕЯ закликала всіх корейців до об’єднання.

Докладніше...
Вепри не винні

У ПОЛЬЩІ через поширення африканської чуми планують відстріляти 90% диких кабанів.

Докладніше...
Новий ракетний удар

ТУРЕЧЧИНА. З території Сирії обстріляли мечеть у місті Кіліс.

Докладніше...
Ісламізація Європи

НІМЕЧЧИНА. Ультраправий політик прийняв іслам.

Докладніше...
Назвали ціну за гостинність

РУАНДА готова прийняти африканських біженців, але за плату.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Зимова Олімпіада-2018

Успіхів нашим спортсменам

Микола МОТОРНИЙ.

На фото НОК: представники олімпійської збірної у парадній формі.

У Національній філармонії України відбулась урочиста церемонія проводів вітчизняної олімпійської збірної команди на ХХІІІ зимові Олімпійські ігри, які з 9 по 25 лютого триватимуть у південнокорейському місті Пхьончхан.

ПІД ЧАС заходу була продемонстрована форма, в якій наші спортсмени готуватимуться до змагань і братимуть участь у церемонії відкриття Олімпіади. Дизайн олімпійської колекції розробили молоді українські дизайнери у співпраці з членами Комісії атлетів НОК. Також враховані побажання самих спорт-сменів, використані сучасні матеріали й передові технології компанії «PEAK». Новий принт зимової Олімпійської колекції-2018 «Золоте колосся» є абстрактним відображенням національного символу України — жовтого пшеничного поля на блакитному тлі. Хвилі тонких стрічок із колосся, вплетених у форму, надають відчуття легкої та витонченої ручної роботи. Кожен член збірної команди України на XXIII зимові Олімпійські ігри отримає понад 50 найменувань спортивного екіпірування — як святкового, так і повсякденного. Це, зокрема, костюми для тренувань, нагороджень, урочистих подій, декілька видів курток, кофт, костюмів, взуття, сумки, аксесуари для одягу тощо.

Крім того, відбулась презентація спеціальної марки та конверта «Перший день». З 23 січня марка вводиться в обіг накладом 130 тисяч екземплярів та вважається дійсною для сплати послуг із пересилання письмової кореспонденції. Її номінал — дев’ять гривень. Дизайн марки, конверта та штемпеля «Перший день» розробили відомі українські художники Сергій та Олександр Харуки. Випуск олімпійської марки — традиційний атрибут Ігор. Першу її серію світ побачив іще під час першої Олімпіади сучасності у 1896 році. На марці зразка-2018 зображено олімпійський вогонь, піктограми олімпійських зимових видів спорту, символіку НОК, на полях маркового аркуша зазначені імена всіх українських спортсменів, які здобули медалі на зимових Олімпійських змаганнях за роки незалежності.

Планується, що у складі збірної України буде 33-35 спортсменів, які змагатимуться в 9-10 з 15 видів. Неточні дані зумовлені тим, що відбіркові змагання і боротьба за олімпійські ліцензії досі тривають. Остаточний склад нашої команди Виконком НОК України затвердить 30 січня. Загалом же на траси олімпійського Пхьончхана вийде понад 2500 спортсменів із більш як 90 країн світу, які розіграють 102 комплекти нагород із бобслею, біатлону, гірськолижного спорту, лижного двоборства, ковзанярського спорту, лижних гонок, стрибків із трампліна, санного спорту, скелетону, сноубордингу, фігурного катання, фристайла, хокею, шорт-треку. Вперше за всю історію Білих Олімпіад відбудуться змагання зі збіг-ейру у сноубордингу, мас-старт у ковзанярському спорті, дабл-мікст у керлінгу і командні змагання в гірськолижному спорті.

Нагадаємо, за роки незалежності українці на зимових Олімпіадах здобули сім нагород.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Хто у «передовиках»
Читати
Мільйони прямують на Захід
Читати
Чим віддаватимемо?
Читати
...Ось і зникли вожаки
Читати
Нема дітей — нема і черг
Читати
Буде ще й паспортний туризм?
Читати
«Стволами» не розкидатиметься
Читати
Є що ділити
Читати
Повернули додому
Читати
Допомоги не буде
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове