Архів
П’ятниця,
26 січня 2018 року

№ 7 (19554)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Народна трибуна

Крадуть і брешуть

Борис НЕЧИПОРУК.

с. Франківка

Чорнобаївського району

Черкаської області.

ЩОБ завоювати довіру електорату, необхідно не тільки знати, чим живуть представники різних вікових категорій та суспільних груп, а й уміло використовувати ці знання при спілкуванні з населенням, готуватися і розмовляти з ними їхньою мовою. Пам’ятаєте, як наші предки сіяли зерно? Перебираючи зернинку до зернинки, аби покласти в ріллю найкраще. Тепер же все, що було, докупи згребли і в землю кинули. Але не може зерно, заражене цвіллю, дати добрий урожай. Це тільки в казці про чарівне горнятко для всіх голодних і знедолених завжди знайдеться каша.

Більшість політиків несуть казна-що з екранів, надимаючи щоки, і думають, що народу дуже потрібне їхнє базікання. Я завжди перемикаю телевізор на інший канал, коли бачу обличчя людини, яка щось обіцяє й когось у чомусь звинувачує. Не знаю, може, і не всі брешуть, але дуже на це схоже. Раніше нам обіцяли: ось потерпіть трішки, затягніть паски, і буде все гаразд. Минули роки, а гаразду так і не настало. Брешуть і крадуть, крадуть і брешуть. А ці постійні парламентські бійки. Іноді здається, що вся ця суєта відбувається не у нас, а в іншій країні. І між нами континенти. Думаєш, наче й дорослі люди, а домовитися ніяк не можуть.

Якось прочитав у Голсуорсі: «Якщо ви не думаєте про майбутнє, у вас його не буде». Чи думають наші політики про майбутнє країни, чи жахаються відповідальності за те, що накоїли? Вочевидь, ні. Вони вважають правильним будувати благополуччя лише для себе, а те, що народ дивиться в день завтрашній із великим побоюванням, їм не болить.

Жити по-європейськи. До цього нам із вами ще дуже далеко.

Пообіцяти і не виконати — це підлість. Коли народ ледь виживає на свою пенсію, зарплату, а чиновники отримують по півмільйона та ще й крадуть — це теж підлість.

Ми бідна країна, й утримувати таку армію чиновників, депутатів, адміністрацію, вважаю, недоцільно. Більше того, я за те, щоб кількість народних обранців скоротити до 250-300. Саме стільки їх зазвичай і буває на щоденних засіданнях. Також треба садити в тюрму тих, хто забруднив себе корупційними діяннями. Заодно підняти престиж державної служби.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове