Архів
Вівторок,
23 січня 2018 року

№ 6 (19553)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Серед жертв — українці

АФГАНІСТАН. У Кабулі стався кривавий теракт.

Докладніше...
Балканське яблуко розбрату

ГРЕЦІЯ. У Салоніках сотні тисяч греків вийшли на акцію протесту із вимогою, аби держава Македонія змінила свою назву.

Докладніше...
А тим часом…

МАКЕДОНІЯ проведе загальнонаціональне голосування стосовно вибору нової назви для країни.

Докладніше...
«Оливкова гілка» війни

СИРІЯ. Турецькі збройні сили розпочали військову операцію в курдському анклаві на півночі країни.

Докладніше...
Перезавантаження відносин

ФРАНЦІЯ і НІМЕЧЧИНА анонсували підписання нового Єлисейського договору.

Докладніше...
Скандальний законопроект

РУМУНІЯ. У Бухаресті відбувся 100-тисячний протест.

Докладніше...
Зміни у європейських кордонах

БЕЛЬГІЯ та НІДЕРЛАНДИ обмінялися територіями.

Докладніше...
Олімпіада спонукала до мирного діалогу

ПІВНІЧНА КОРЕЯ. 22 спортсмени цієї країни візьмуть участь у зимових Олімпійських іграх.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Успіх київської школярки

Микола МОТОРНИЙ.

Дзюдо. 17-річна чемпіонка Європи Дарина Білодід і 29-літня Марія Черняк завоювали медалі на Гран-прі Тунісу з дзюдо. «Золото» у ваговій категорії до 48 кг дісталося Дарині Білодід. Українка іппоном (дострокова перемога) подолала росіянку Оксану Агазаде. Далі вона зійшлася з голландкою Амбер Герс’єс і знову завершила сутичку найвищим балом — іппон.

У півфіналі зійшлися дві українки. До протистояння з Білодід Марія Черняк також провела дві зустрічі, які виграла іппоном. У фінал вийшла Білодід. У вирішальній сутичці вона достроково перемогла румунку Олександру Поп. Черняк своєю чергою виборола «бронзу» в узбечки Дійори Келдійорової.

Зимова Олімпіада-2018. Після завершення гонок переслідування на етапі Кубка світу в Антгольці стала відома остаточна заявка збірної України на зимові Олімпійські ігри-2018. Усього до південнокорейського Пхенчхана поїде 11 біатлоністів. Чоловіки: Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Семенов, Володимир Сємаков та Артем Тищенко. Жінки: Юлія Джима, Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина, Ірина Варвинець. Нагадаємо, Олімпіада відбудеться з 9 по 25 лютого.

Освітянський спорт. Насиченим і цікавим обіцяє бути нинішній спортивний сезон для вітчизняних школярів і студентів. Окрім різноманітних всеукраїнських змагань, нашу освітянську молодь очікують іще й престижні міжнародні старти. Так, 5 лютого у французькому курортному місті Гренобль стартує перша Всесвітня зимова Гімназіада. Позмагатися за медалі різного ґатунку приїдуть представники понад 30 країн світу. Юні спортсмени — а це хлопці і дівчата 2000-го та 2002-го років народження — розіграють нагороди з 10 видів програми. Цього разу на престижному планетарному шкільному заході юні українці виступатимуть тільки у біатлоні та лижних перегонах. Зокрема, постарається підтримати високе реноме дорослих біатлоністів надійна зміна з Чернігівської та Сумської областей.

Розпочато організаційну підготовку і до Всесвітньої літньої Гімназіади, яка відбуватиметься з 2 по 9 травня в місті Марракеш (Королівство Марокко). Українські школярі змагатимуться з 17 видів спорту. Орієнтовно в нашій збірній буде понад 120 юних атлетів.

Своєрідну підготовку до наступної Всесвітньої літньої Універсіади-2019 в італійському Неаполі українські студенти пройдуть на чергових студентських Євроіграх, які триватимуть з 12 по 29 липня в португальському місті Коїмбра. Наші студенти планують виступити з 13 дисциплін. Кожний вид спорту репрезентуватиме вищий навчальний заклад України. Зокрема, студенти Чорноморського національного університету імені Петра Могили позмагаються з академічного веслування, дзюдо і футзалу. Національний університет фізичного виховання і спорту виступатиме на турнірах із каное та регбі-7. Натомість жіночий гандбол представлять студентки Львівського державного університету фізичної культури. Запорізькі студенти — баскетбол, тоді як волейбол — прикарпатські.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Хоч не осоромилися...
Читати
Гроші за економію
Читати
Порти відпливають
Читати
Розшукують зрадників
Читати
Краще нічого не приховувати
Читати
Український Клондайк
Читати
Порушуються права людини
Читати
Новий найкращий банкір
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове