Архів
Вівторок,
23 січня 2018 року

№ 6 (19553)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Візьміть до уваги

Зміцнюймо імунітет і нерви

Любов САЛІЙ, фітотерапевт.

ХОЛОДНОЇ пори наш організм має отримувати достатньо вітамінів, мікроелементів, білків, жирів, вуглеводів. Для цього стане у пригоді така суміш. Візьміть по 300 г кураги, родзинок, волоських горіхів, 1-2 лимони, змеліть, додайте 200 г меду, добре перемішайте. Зберігайте у холодильнику. Вживайте по столовій ложці тричі на день.

Квіткового пилку — скарбнички натуральних вітамінів та мікроелементів — на місячний курс оздоровлення потрібно 300-400 грамів. Протягом місяця одну чайну ложку двічі-тричі на день розсмоктувати та запивати водою.

Для зміцнення імунітету корисна також настоянка лимоннику китайського. 20 г плодів подрібніть і залийте 100 мл спирту. Настоювати протягом 14 днів у темному місці, процідити. Вживати по 20-30 крапель на півсклянки води тричі на день за 20 хвилин до їди протягом місяця.

Додасть бадьорості та підвищить захисні сили організму такий відвар трав. Візьміть по одній частині коренів солодки й аїру та по дві частини кореня оману, плодів шипшини, трави кропиви, листків хамеріону (іван-чай) і бобівника трилистого. Ввечері одну столову ложку з верхом збору залийте 0,5 л води, прокип’ятіть п’ять хвилин на слабкому вогні. Ніч настоюйте. Вранці процідіть. Відвар слід випити протягом дня за 3 заходи за 20 хвилин до їди. Курс — місяць.

Не забувайте і про нервову систему, зміцнюйте її з допомогою лікарських рослин. Квітки глоду, траву собачої кропиви серцевої, меліси, чебрецю заварюйте в рівних частинах. Уживайте, як у попередньому рецепті.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове