Архів
Вівторок,
23 січня 2018 року

№ 6 (19553)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Запитання — відповідь

Як позбутися кісти Беккера?

«Минулої зими впала й травмувала ногу. Невдовзі під коліном почала формуватися кіста Беккера. Вона поки що на початковій стадії, але ногу тягне, ходити важко. Чи можливо її позбутися народними методами?»

Валентина С.

м. Ружин Житомирської області.

 

КІСТА підколінної ямки (кіста Беккера) утворюється внаслідок запального процесу слизових оболонок міжсухожильних сумок поміж сухожиллями середньої голівки литкового та напівперетинчастого м’язів. У разі запалень внутрішньої оболонки колінного суглоба запалена рідина з порожнини суглоба потрапляє до сумки, накопичується там, унаслідок чого і розвивається захворювання.

Кісту Беккера можна ліквідувати оперативним шляхом. Але ліпше, звісно, обійтися без операції, яка може призвести до ускладнень. Починати лікування рекомендую з мазі герані, яку втирайте за дві години до сну протягом 20 хвилин, затим обмотайте ногу вовняною тканиною. Щоб приготувати мазь, дрібно наріжте листя запашної герані й розітріть його зі свинячим салом (по 1 столовій ложці).

На ніч потрібно робити компреси зі спиртовою настоянкою прополісу (1:10), чергуючи їх із компресами з аптечної емульсії скипидару (продається в аптеках): на 1 склянку теплої води — 1 чайна ложка засобу. Місце кісти закрити поліетиленом, вовняною тканиною й одягти наколінник.

Доповнюйте лікування й компресами із золотого вуса. Для приготування розчину для нього подрібнені листя та стебла рослини покладіть у трилітрову банку, залийте горілкою по вінця і поставте на три тижні в темне місце.

Помічними будуть і сечогінні чаї з кукурудзяними приймочками або зі стулками квасолі, які поліпшують обмін речовин, виводять надмір рідини.

В’ячеслав ВАРНАВСЬКИЙ,

травознай.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове