Архів
Вівторок,
16 січня 2018 року

№ 4 (19551)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник

Соняшник № 730

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО. Малював Олексій КОХАН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Закапелок чудесних хитрощів

Мильно-снігові зірочки і квіти

Візьми фольгу, в яку було загорнено плитку шоколаду. Добре розгладь її нігтем на столі. Приклади до середини листа корок з-під винної пляшки (або якусь подібну за формою пластмасову баночку) і окресли її, акуратно і легесенько надавлюючи олівцем. Навколо цього кола так само обережно намалюй шість пелюсток. У тебе має утворитись така собі квіткова розетка діаметром 8-11 сантиметрів. Виріж її.

А тепер постав корок посередині блюдця, а розетку змочи у мильному розчині з гліцерином. Виклади її зверху на корок. Мокрі пелюстки розетки опадуть — обвиснуть. Наче наша квітка зав’яла, так і не встигнувши розквітнути. Але це тільки здається. Соломинкою видуй мильну бульбашку і акуратно посади її на центр розетки. Відразу ж пелюстки почнуть приставати до бульбашки і піднімуться, натягнуті пружною мильною пінкою! Продовжуй акуратно надувати бульбашку, і квітка розкриватиметься все ширше і ширше… Невимовна краса: срібні пелюстки і райдужна куля всередині!

А тим часом з допомогою мильних бульбашок можна створити й інші квіти — снігові. І нині саме для них час. Як відомо, сніжинки утворюються від голчастих кришталиків льоду. Відбувається це високо у хмарах. Але утворення снігових зірочок можна побачити і на землі, під самим своїм носом.

Морозного, але тихого дня вийди з хати і видуй велику мильну бульбашку. Миттю в тонюній натягнутій плівочці вода почне замерзати. Спочатку у ній з’являться льодяні голочки. А тоді у тебе на очах вони збиратимуться у чудові льодяні зірочки і квіти. Спробуй — здивуй друзів!

Версія для друку          До списку статтей

Загадки

Сірий, та не вовк, довговухий, та не заєць, із копитами, та не кінь.

* * *

Біжать чотири брати: переднім не втекти, а заднім не наздогнати.

 

  • Криптограма

Добери ключі

Цифри треба замінити буквами, щоб утворилися слова, які складуть народне повчальне прислів’я. Слова-підказки — нижче.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове