Архів
П’ятниця,
12 січня 2018 року

№ 3 (19550)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Пам’ять

Людина праці

Від імені рідних І. Димінського — його онука Оксана.

Вінницька область.

В ІСТОРІЇ українського народу є чимало імен, якими можна по праву пишатися. Серед них і уродженець села Глинськ Калинівського району Вінницької області Іван Йосипович Димінський — людина героїчної долі та великої душі.

Зростав він у великій родині. Змалку звик до нелегкої сільської праці. Спочатку був їздовим, затим вивчився на тракториста. За сумлінну працю молодому спеціалісту неодноразово виголошували подяки і нагороджували грамотами. Після служби в армії Іван Йосипович повернувся в рідне село загартований, сповнений творчої енергії й бажання працювати. І на перших же виборах до сільради його одноголосно обрали головою. Керував уміло. Тож і не дивно, що саме йому вже у післявоєнний час довірили Калинівське колективне господарство «Більшовик». До липня 1974-го залишався його беззмінним головою, звідки й вийшов на заслужений відпочинок. За цей період «Більшовик» неодноразово досягав найвищих результатів у галузі сільського господарства, а дідусь доклав багато зусиль, щоб вивести колгосп у передові.

Після виходу на пенсію продовжував цікавитися життям рідного господарства й району загалом, брав участь у громадському житті, завжди був чуйний до проблем людей. За відважну боротьбу у Другій світовій, а також сумлінну, наполегливу і плідну працю у післявоєнні роки Іван Йосипович був неодноразово відзначений медалями та орденами, удостоєний звання Героя Соціалістичної Праці.

Пам’ятають про заслуги свого земляка і сучасники. Ініціативу заслужених працівників сільського господарства Петра Маковецького й Віктора Ланового підтримала міська та районна влада, й нещодавно Герою трудової слави, Герою Соціалістичної Праці Іванові Йосиповичу Димінському встановлено меморіальну дошку на районному Будинку культури, зведеному 50 років тому колгоспом «Більшовик». Уся наша родина щиро вдячна ініціаторам, благодійникам за вшанування пам’яті І. Й. Димінського, який власною працею прославляв рідну Вінниччину.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове