Архів
П’ятниця,
5 січня 2018 року

№ 1 (19548)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень Добрий господарНаша поштаПост здоров’я
  • За рубежем
Перезавантаження повноважень

БОЛГАРІЯ вперше після вступу в ЄС розпочала шестимісячне головування у Раді Європи.

Докладніше...
Газ, наркотики та обурення молоді

В ІРАНІ спалахнули масштабні антиурядові протести.

Докладніше...
Підраховують збитки

ІСПАНІЯ. Економічне зростання в Каталонії сповільнилося.

Докладніше...
За життя себе увіковічить

ІЗРАЇЛЬ. В Єрусалимі біля Стіни плачу з’явиться станція імені… Дональда Трампа.

Докладніше...
Податки вже не екзотика

САУДІВСЬКА АРАВІЯ та ОАЕ уперше запровадили ПДВ.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Майже жартома

Прогнози: сміємося, але й віримо

Василь САДОВИЙ.

Кажуть, прогнози — річ невдячна. І недаремно. Але ж так кортить хоч краєчком ока зазирнути у грядущий день, рік, дізнатися, що нас очікує, до чого готуватися. У пошуках відповіді вчитуємося в астрологічні гороскопи, вслухаємося в передбачення аналітиків, які звучать із телеекранів. Підбадьорені прочитаним і почутим, чекаємо…

ПЕРЕЧИТАЙМО прогнози, проголошені напередодні року, що минає. Аналітики, експерти, астрологи, мольфари, нумерологи, інші мудреці один поперед одного висувають свої версії щодо найближчого майбутнього нашої країни і кожного з нас.

Щоправда, так звані політичні й економічні експерти, яких нині хоч греблю гати, все ж намагаються підкріплювати свої прогнози фактами та цифрами. А от астрологам у цьому плані легше. Спробуйте засумніватися, скажімо, у таких їхніх поясненнях: «Починається рік з астрологічної конфігурації Тау-квадрат. На двох кінцях гіпотенузи перебувають Уран і Юпітер. Поруч них Сонце і ретроградний Меркурій… Усе це означає напруженість у соціальній, економічній та політичній сферах». А коли їх, питається, не було?!

Цікаво, чи пам’ятає хтось, що віщували нам провидці торік? Дещо нагадаю. Наприклад, астролог міжнародної категорії (є й таке звання) Юрій Буянов запевняв, що 2017-го в Україні «люди темряви», які перебувають при владі, полишать свої посади. На зміну їм прийдуть харизматичні лідери з новими задумами та ідеями… Справдилося? Він також «передбачав», що 2017 рік стане останнім для президентства Путіна: його мали скинути шляхом двірцевого перевороту, а якщо цього не станеться, то почнеться третя світова війна! А ще астрологічний гуру «обіцяв» землетрус або в Карпатах, або в Одеській області і Криму. Разом із цим утішав доброю новиною: безвізом наприкінці року. Це таки сталося, щоправда, зірки помилилися у термінах, але то вже інше.

Багато астрологів минулого року одностайно твердили про відставку головного банкіра України Гонтаревої. Невдоволення нею в суспільстві зашкалювало, тож, як кажуть, усе було зрозуміло — і до ворожки не ходи. А от із фінансовими прогнозами віщуни не вгадали: від початку року «гарантували» ледь не 40 гривень за долар.

Деякі астрологи полюбляють довгострокові прогнози. Зокрема, про те, що чекає на Україну протягом наступних 10 років, іще 2011-го розповідали астролог міжнародної категорії Олена Осипенко і голова Спілки астрологів України Олена Калантарова. «Україна обрала шлях до слов’янського союзу, — запевняла остання. — До 2018 року цей союз з’єднає економічні й політичні інтереси Росії, Білорусі, України». Політично стурбованою була езотерик Симона Бородіна, яка віщувала: «2017 рік зупинить війну на сході. На це вплине прихід до влади Трампа. Між Україною й США, як і між Америкою та Росією, буде досягнено домовленостей».

Смішно, коли астрологи намагаються виступати в ролі політологів. Проте сумно, коли говорять те, що від них хочуть почути. Як приклад, можна згадати відомого на просторах колишнього СРСР Павла Глобу, який мешкає нині в Росії. За його торішніми прогнозами, РФ переживе три кризові хвилі і стане світовим лідером на чолі з «витязем на білому коні». Америка зазнає глибокої кризи, американський долар 2017 року настільки знеціниться, що ним будуть обклеювати туалети. Він також пророкував розпад України на дві частини — східна приєднається до Росії. І хоч події розвиваються інакше, росіяни ці передбачення вважають «влучанням в десятку». І не дивно, адже від часу проголошення незалежності України російські політики не втомлюються повторювати: Україна розпадеться і припинить існування. Павло Глоба тільки озвучив ці імперські сподівання, так само, як і запевнення щодо занепаду Америки й розквіту російської імперії.

Коли читаєш такі пророцтва астрологів, мимоволі згадуєш старий анекдот: «Правда, що шахіст Петросян виграв у лотерею тисячу карбованців?» — «Правда, але не шахіст Петросян, а футболіст «Арарата» Акопян, і не тисячу, а десять тисяч, і не карбованців, а доларів, і не в лотерею, а в карти, і не виграв, а програв»…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ще боїв вистачить
Читати
Криза інституту сім’ї
Читати
На яку зарплату можна жити
Читати
Бідних не видно
Читати
Здали «пальчики»
Читати
Вірусна резервація
Читати
Здорожчає преса?
Читати
Не натиснеш — не заворушаться
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове