Архів
П’ятниця,
5 січня 2018 року

№ 1 (19548)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень Добрий господарНаша поштаПост здоров’я
  • За рубежем
Перезавантаження повноважень

БОЛГАРІЯ вперше після вступу в ЄС розпочала шестимісячне головування у Раді Європи.

Докладніше...
Газ, наркотики та обурення молоді

В ІРАНІ спалахнули масштабні антиурядові протести.

Докладніше...
Підраховують збитки

ІСПАНІЯ. Економічне зростання в Каталонії сповільнилося.

Докладніше...
За життя себе увіковічить

ІЗРАЇЛЬ. В Єрусалимі біля Стіни плачу з’явиться станція імені… Дональда Трампа.

Докладніше...
Податки вже не екзотика

САУДІВСЬКА АРАВІЯ та ОАЕ уперше запровадили ПДВ.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Новини АПК

Масло з повітря

Руслана Зінченко.

ЯКЩО проаналізувати баланс за затратами на виробництво 1 тонни вершкового масла, то напрошується висновок, що майже половина його виготовляється з повітря. Про це сказав голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський.

У 2016 році було вироблено 101 тис. тонн вершкового масла. Як пояснив В. Чагаровський, сьогодні основні інгредієнти для його виробництва — сухе знежирене молоко і сирні продукти. Торік було виготовлено 48 тис. тонн сухого знежиреного молока і 70 тис. тонн сирних продуктів, отже, рахуємо, для виробництва 101 тис. тонн масла бракує 898 тис. тонн молочної сировини. «Фактично 40 тис. тонн масла в Україні виробляється з повітря», — констатував голова ради.

На його думку, фальсифікат виготовляють переважно маленькі приватні напівлегальні підприємства. Це підтверджують результати рейдів-перевірок, проведених Спілкою спільно з ГО «Громадський контроль».

Криза кризою, а їсти треба

ЯК ПОВІДОМИЛА Державна служба статистики, перша трійка найприбутковіших галузей 2017 року — це сільське господарство, охорона здоров’я і торгівля.

Найвигідніше займатися сільським господарством: прибуток отримали 90% підприємств відповідного профілю. У сфері охорони здоров’я 79% компаній закінчили рік у «плюсах», у торгівлі — 76%.

Загалом 30% українських підприємств працювали зі збитками. Ненадійним бізнесом в Україні є транспорт і складське господарство. У цій сфері 41% підприємств мають збитки. Далі йдуть громадське харчування (39%), операції з нерухомістю (36%) і промисловість (30%).

Найчастіше збитків зазнають підприємства паливно-енергетичного комплексу. Залежно від напряму, без прибутку працюють від 40 до 50% фірм, зайнятих у цій сфері.

Скористалися держкомпенсацією

ТОРІК українські аграрії придбали 2,906 тис. одиниць вітчизняної сільгосптехніки, що підлягає держкомпенсації у розмірі 20% вартості.

Як повідомив Національний комітет промислового розвитку України, загальна сума виплат за програмою фінансової підтримки становила 134,056 млн грн. Станом на кінець грудня минулого року держкомпенсацію отримали 1,222 тис. фермерських господарств. Найбільше їх у Вінницькій, Полтавській, Миколаївській та Херсонській області. А найбільшу кількість вітчизняної техніки закупили аграрії Київщини, Одещини, Хмельниччини та Запоріжжя.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ще боїв вистачить
Читати
Криза інституту сім’ї
Читати
На яку зарплату можна жити
Читати
Бідних не видно
Читати
Здали «пальчики»
Читати
Вірусна резервація
Читати
Здорожчає преса?
Читати
Не натиснеш — не заворушаться
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове