Архів
П’ятниця,
5 січня 2018 року

№ 1 (19548)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень Добрий господарНаша поштаПост здоров’я
  • За рубежем
Перезавантаження повноважень

БОЛГАРІЯ вперше після вступу в ЄС розпочала шестимісячне головування у Раді Європи.

Докладніше...
Газ, наркотики та обурення молоді

В ІРАНІ спалахнули масштабні антиурядові протести.

Докладніше...
Підраховують збитки

ІСПАНІЯ. Економічне зростання в Каталонії сповільнилося.

Докладніше...
За життя себе увіковічить

ІЗРАЇЛЬ. В Єрусалимі біля Стіни плачу з’явиться станція імені… Дональда Трампа.

Докладніше...
Податки вже не екзотика

САУДІВСЬКА АРАВІЯ та ОАЕ уперше запровадили ПДВ.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • З приводу

Крайнім не буде?

Олена ГОРБУНЬ.

Вінницька область.

Вибухи військових складів у Калинівці відгриміли й стихли. Українці, яких останнім часом найбільше непокоїть те, як звести кінці з кінцями, аби кінці не віддати, починають забувати страшні картинки з життя мешканців Калинівки та прилеглих до «вибухової» військової частини сіл. Зруйновані помешкання поволі відбудовуються — гроші на це держава таки надала і з горем навпіл латає діри. А ось питання «хто винен?», як і слід було очікувати, втрачає гостроту. Галопуюча інфляція, шокуючі платіжки за комунальні послуги, страшні ціни на продукти, міхо- та петромайдани і щоденні скандали на печерських пагорбах «затягують» калинівські вибухи щільною пеленою.

ТИМ ЧАСОМ єдиний крайній, якого Військова прокуратура звинуватила у вибухах на 48-му арсеналі, спричинених начебто службовою недбалістю — майор Роман Бондарець — подав до суду апеляційну скаргу.

Нагадаємо, що, за даними ВПУ, у той день, коли почали вибухати боєприпаси, незадовго до цього на склади пропустили сторонніх осіб — співробітників приватної компанії — із легкозаймистими речовинами. Люди, що не мали права перебувати на території стратегічного об’єкта, поклали небезпечні предмети у забороненій зоні, де зберігалися боєприпаси до танкових гармат. Через халатність і сталася пожежа. А безпосередній її винуватець — начальник режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку майор Бондарець. Він був оштрафований за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У судовій постанові йому закидають «порушення вимог законодавства та керівних документів, недбале ставлення до військової служби та своїх службових обов’язків в умовах особливого періоду, незабезпечення належного здійснення належного контролю за станом пропускного режиму та порядку допуску особового складу й техніки на технічну територію військової частини А1119».

Але цей офіцер не бажає бути цапом-відбувайлом, та ще й єдиним. І штраф розміром 2,5 тисячі гривень, накладений Калинівським районним судом у першій декаді листопада, вважає несправедливим.

Засідання апеляційного суду призначено на початок січня 2018 року. Якщо майорові вдасться оскаржити вирок ра-йонного суду, що цілком можливо, то… винних за вибухи на арсеналі не буде взагалі! Нагадаємо: збитки від смертельного феєрверку оцінені у 800 мільйонів (!) доларів.

Чергова гучна справа (а у нас останніми роками таких сотні) закінчиться, як і всі попередні, нічим. Правди ніде діти: безвідповідальність та кругова порука стають таким собі українським трендом, ганебною традицією. І кожного разу, коли здається, що «Титанік» вже торкнувся дна, знизу хтось гучно стукає.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ще боїв вистачить
Читати
Криза інституту сім’ї
Читати
На яку зарплату можна жити
Читати
Бідних не видно
Читати
Здали «пальчики»
Читати
Вірусна резервація
Читати
Здорожчає преса?
Читати
Не натиснеш — не заворушаться
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове