Архів
П’ятниця,
5 січня 2018 року

№ 1 (19548)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень Добрий господарНаша поштаПост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Порада

Продукти, що зігріють

Володимир БОЛСУН,

фахівець зі східної медицини.

За сльотаво-снігової чи морозної погоди, аби зігрітись, завжди хочеться випити чи з’їсти чогось тепленького. А українська приказка каже: їж сало з часником, щоб п’яти не мерзли!

І ЦЕ СПРАВДІ так: сало — найкалорійніший зігрівальний продукт. А часник — потужний противірусний засіб. Щоправда, останній не варто вживати перед виходом на роботу через різкий запах ефірних олій, що містяться в ньому.

Тому хочу запропонувати читачам, особливо людям похилого віку, які мають проблеми з травним трактом, свій простий смачний і зігрівальний рецепт.

Знадобляться гречка, волоські горіхи й топлене масло. До речі, за білками та калорійністю така каша перевершує якісне м’ясо. А мікроелементів та вітамінів у гречці у два-три рази більше, ніж у будь-яких інших крупах. Своєю чергою топлене масло чинить благотворну дію на шлунок та кишківник.

Отже, до готової гречки (не знімаючи її з вогню) додаємо дрібно посічені горіхи та топлене масло. Все перемішуємо й даємо ще певний час помліти на манюсінькому вогні. Опісля закутуємо та залишаємо на півгодини — хай усі складники «насолодяться» одне одним. Смачно, поживно й корисно!

Нехай смакує та зігріває!

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове