Архів
П’ятниця,
5 січня 2018 року

№ 1 (19548)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень Добрий господарНаша поштаПост здоров’я

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Господині на замітку

Якщо в розсіл додати трохи гірчиці, смак солоних огірків поліпшиться і вони надовше збережуться.

Огірки не запліснявіють у відкритому посуді, якщо зверху покласти наструганий хрін.

Солоні огірки і капуста довше не розквасяться, якщо набирати їх із банки, бочки або відра не рукою, а чистою ложкою чи виделкою.

Солоні й квашені овочі рекомендується тримати на холоді, завжди покритими розсолом. Цвіль, що з’явилася, слід ретельно зняти, потім промити кружок, тканину і гніт, ошпарити їх окропом і знову покласти на місце.

Чи знаєте ви, що ніж м’ясорубки можна наточити і без спеціальних пристосувань? Для цього потрібні лише два листи наждакового паперу — крупний і дрібний.

З наждачки слід вирізати кружечки за розміром решітки і зробити в центрі отвори. На вал м’ясорубки надіти кружок крупного наждакового паперу зернистим боком до ножа, вставити решітку й усе закріпити притискною гайкою. Прокрутити разів 30 ручку м’ясорубки. Потім поміняти кружок із крупним зерном на дрібнозернистий і знову прокрутити ручку м’ясорубки. Ніж стане набагато гостріший!

Версія для друку          До списку статтей

Стоїть ще в багатьох удома зелена красуня, сповнює повітря прекрасним запахом хвої. Надто коли ялинка стоїть у відрі з піском і ви поливаєте її. Але ж усе одно скоро новорічну гостю потрібно буде викидати, щоб не вийшло, як у анекдоті про чоловіка-ледацюгу, що не виніс ялинку до травня. Проте деревцю можна, так би мовити, дати друге життя. Як воно прислужиться — в одному з матеріалів наступного куточка.

При будівництві, ремонті й узагалі в процесі експлуатації найсерйознішої уваги потребує електропроводка. Скільки бід відбувається через її несправність! А все тому, що ці роботи часто-густо виконуються не кваліфікованими майстрами, а господарями задля економії коштів. Так чи інак, сподіваємося, наші поради стануть вам у пригоді.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове